Andreas Wiklunds WordPress-teman rullar in tusenlappar

Om man är rejält insyltad i WordPress-världen så har man säkerligen kommit i kontakt med Andreas Wiklunds teman. De är populära och stilrena, det senare är något som inte direkt är vanligt i floran av gratismaterial till det populära bloggsystemet.

DN uppmärksammar Andreas framgångar i en intervju.

– Det finns ett enormt annonsvärde i en sida som är så länkad. Jag har cirka 2.500 unika besökare om dagen och just nu får jag in några tusenlappar i månaden i annonsintäkter. Jag och min flickvän skulle kunna leva på det här helt, men vi har inte tagit steget ännu.

Besökarna kommer från länkar i de dryga 1.7 miljoner teman som skall ha laddats ned, ingen liten siffra direkt. Däremot är det klart inga enorma summor att ståta med, men besökarantalet öppnar upp dörrar så klar. Kul för Andreas, gratulerar! I jämförelse med Michael Arringtons $250,000/månad ligger du dock tämligen i lä. Ja, det var på tal om ingenting.

Andreas talar om att satsa fulltid på sidan nästa år, men det är ett långt steg från “några tusenlappar” till de 30 000 kr+ som han säkerligen behöver dra in för att få ut en anspråkslös lön. Om han är det minsta som jag så rör det sig om mer kulor ändå, för sitter man på ett hyfsat jobb med bra lön – vilket jag gissar att han har med tanke på Tjuvlyssnats framgångar – så anpassar man livsstilen därefter.

För en designer som Andreas, med sina gratisteman som marknadsföringsmaterial, torde det dock inte vara något större problem. Jag lever gott på designuppdrag och har så gjort sedan i våran, merparten är bloggar åt amerikanska kunder. Troligen har Andreas redan fångat in en del uppdrag den här vägen, eller har fått erbjudanden om det i alla fall.

Det här är ett ypperligt exempel på hur man kan få spinoff från sin blogg, utan att nödvändigtvis lusa ned den med annonser. Ibland är det rätt, jag pekar på TechCrunch, för man kan få så snuskigt bra betalt, men oftast så är det bättre med färre annonser och mer efterintäkter.

Designern Andreas Wiklund kommer garanterat tjäna mer än bloggaren med samma namn. Han gör det däremot mycket tack vare bloggen. Sannerligen ett tilltalande sätt.