De här tilläggen kör jag i Google Chrome

Googles webbläsare Chrome har helt tagit över mitt surfande och webbjobbande. Safari startar jag ytterst sällan, den hade snabbheten för sig men Chrome upplever jag som rappare. Firefox används endast för buggtestande, den är för seg och klumpig, och Opera har aldrig tilltalat mig. RockMelt känns njae, men vi får väl se – den bygger ju på Chromium så…

I alla fall, många svär vid Firefox på grund av de tillägg som finns. Det finns tillägg för Chrome med, och de här kör jag – självfallet synkroniserade till alla datorer, precis som mina bokmärken med mera.

 • AddThis för att jag saknar möjligheten att snabbt kunna skicka vidare en länk, precis som jag gör från webbläsaren på iPhone och iPad. Inte perfekt, men i brist på annat… Den har ersatt en väldig massa andra delningstillägg vilket gör den här listan kortare.
 • Instapaper fungerar minst lika bra som bara bokmärke, eller via AddThis-tillägget ovan, men jag har kvar den för att jag tycker om att ha en knapp nära till hands.
 • Tillägget RSS-prenumeration (heter faktiskt just så) låter mig prenumerera på RSS-flöden snabbt och lätt.
 • Simplenote kunde vara snyggare och smidigare, men ger mig i alla fall snabb tillgång till mina anteckningar i Simplenote. Körde Evernote tidigare, men den ligger på is för mig numera så Clip to Evernote-tillägget har åkt ut, så klart.
 • Eye Dropper är för att snabbt plocka färgkoder från webbsidor.
 • Pendule laborerar jag med nu. Jag saknar inte Firebug från Firefox faktiskt, den inbyggda webbgranskaren räcker långt, men Pendule är lite intressant. Får se om den stannar kvar.
 • ScribeFire är en klassiker till andra webbläsare – det är helt enkelt en editor för att skriva bloggposter. Under utvärdering, tvivlar på att den får stanna kvar men just nu så…

Tänk på att för många tillägg slöar ned din webbläsare, så håll antalet nere till de du faktiskt behöver.

Vad använder du för tillägg till Google Chrome?


0 responses to “De här tilläggen kör jag i Google Chrome”

 1. Print Screen – webpage screenshot är att rekommendera. Tar en skärmdump av hemsidan du besöker och låter dig sedan redigera bilden hur du vill – i webbläsaren!

  1. Hade den inne en vända men kom underfund med att jag hellre redigerar dumparna i Pixelmator eller Photoshop i de fall jag behöver. Cool dock.

   1. Kan inte förstå varför man skulle använda något annat än Skitch för sådant. Fullkomligt ÄLSKAR Skitch. ÄLSKAR!

 2. 1password – kan inte leva utan
  FlashBlock – slipper många onödiga saker i flash

 3. “Shareaholic for Google Chrome”