Några ord om WPNight och min releasefest

Igår var det WPNight, en WordPress-tillställning som WPGirls höll i men som var öppen för alla (med biljett, ska kanske tilläggas) snarare än bara tjejer. Runt hundra WordPress-intresserade personer satt i publiken och lyssnade, först på WPGirls båda utbildare Jessica Björkäng och Anna Johansson, sedan på undertecknad som snackade Smashing WordPress: Beyond the Blog med mera, och sedan Matt Mullenweg (via Skype), och slutligen inhoppande Erik Pettersson.

Kort kan man väl säga att jag är ganska nöjd med min insats, även om jag inte kollat videon än. För självfallet så livesändes allting – det är trots allt år 2010…

Efter WPNight så bussades de som ville till releasefesten för min bok Smashing WordPress: Beyond the Blog, vilken hölls hos Carnaby på Kaplansbacken 5 – synnerligen passande eftersom de startar WP-byrån Hippies. Det blev en trevlig tillställning med öl, vin och mingel med besökare från WPNight såväl som insläntrare – uppskattningsvis var det närmre hundra personer som tittade förbi vilket självfallet var kul.

Så kul att jag och Dan Rasmussen tittar på möjligheterna att göra det här till ett återkommande evenemang. Vi jobbar dock utifrån hypotesen att vi kan träffas och umgås utan att jag måste skriva en bok som ursäkt…

Allvarligt talat så var det en härlig kväll, från WPNight till releasefest. Den eminente Daniel Carlbom var på plats och fotoade friskt, så se för all del till att kolla hans bilder från WPNight såväl som releasefesten. Som jag sade till Heidi Wold, som agerade konferencier på WPNight – det är nästan som att ha varit där.

Fast ändå inte så klart.

Och igen, som bonus: Är du extremt nyfiken på mitt skrivande så ska du följa min fansida på Facebook – allt är på engelska precis som varenda ord om WordPress som slinker ur mig, liksom boken och dess uppföljare. Skamlös självreklam, jag vet – men efter gårdagens bravader, och jag pekar på dig nu Björn Falkevik, så kan vi nog konstatera att min heder är körd i vilket fall som helst.

Ja, man behövde vara där för att förstå det. Just nu i alla fall.

Tack till alla som var med och gjorde det här möjligt. I synnerhet de sköna tjejerna på WPGirls, Danne på Carnaby, och Erik på Binero (som pyntade för bussen), och Daniel Carlbom för grymma foton till eftervärldens nöje och eventuellt stora förtret. Samt självfallet alla som var där – utan er vore kvällen synnerligen ointressant.