Sony ger upp – sänker priset på PlayStation3

PlayStation3Det var väl på tiden va? Att Sony hållit vid prisbilden för PlayStation3 så här länge torde enbart vara av PR-mässiga skäl – att sänka priset för tidigt ser floppartat ut, då är det bättre att försöka ta igen köparna i andra vågen. Som alltså kommer nu, med en ny strippad 40 GB-modell och en prissänkt 60 GB-dito. Den nya budgetmodellen har bara två USB-portar, ingen minneskortplats, samt saknar helt stöd för PlayStation2-spel, alltså ingen bakåtkompatibilitet alls. Runt 4 000 kr beräknas budgetmodellen kosta, typ Xbox 360 Elite påpekar Gameplayer, medan den lite dyrare sänks med en tusenlapp, till runt 5 500 kr.

På tiden, sannerligen på tiden. I dagsläget finns det egentligen ingen anledning att införskaffa en PlayStation3 istället för Xbox 360, såvida du inte drömmer om en blu-rayspelare förstås. PlayStation3 kommer säkerligen ta större andelar allt eftersom, det första året är ändå bara för hardcorefansen, men det var sannerligen dags att Sony tar marknaden på allvar, annars blir de på tok för långt efter. Nu får Microsoft konkurrens i julhandeln, och den enda som inte behöver oroa sig nämnvärt är Nintendos Wii, som inte direkt konkurrerar på samma sätt. Faktum är att man har andra problem, nämligen att leverera tillräckligt många enheter, men det torde inte gälla Sverige eftersom man ser den i butik lite här och var.

Jag blev nästan lite sugen på en PlayStation3 idag, för övrigt. Mest för att ha den, men samtidigt känns det inte ett dugg motiverat. Nog för att jag är trött på min högljudda Xbox 360 – Sonys maskin är tystare – men vad skall jag spela på den? Untold Legends, äntligen, förstås, men det är också allt egentligen. Ja, och så lite Motorstorm, och kanske Warhawk, men nu listar jag titlar bara för att det skall vara så.

Det är lite som Wii, det finns inte så mycket att lira. Eller ja, äntligen börjar Wiin tar sig ur det facket, även om det är en bra bit kvar. Köpte såväl Super Paper Mario (suget tog överhanden) som Mario Strikers Charged Football idag, och tro det eller ej men jag är lite nyfiken på Madden 08, som ligger på skrivbordet för recension. Med Metroid Prime 3: Corruption och Super Mario Galaxy på horisonten, samt en handfull tredjepartsspel, så känns Wiin ganska het ändå.

Däremot ballade jag ur och införskaffade varken Fifa 08 eller NHL 08, får se om det blir senare köp där. Kommande Pro Evolution Soccer 2008 är däremot ett givet köp.