Spelbloggen, nu med CC-licens

Från och med alldeles nyss så är hela Spelbloggen försedd med en Creative Commons-licens. Syftet med det är att möjliggöra spännande projekt och idéer, inte minst för eventuella elever och skolklasser som vill jobba med spelmaterial från webben.

Vi har valt licensen cc by-nc-nd vilket är kortspråk för att vem som helst får ta vårt material och återpublicera det under följande förutsättningar:

  • Författaren och sajten måste kreddas.
  • Materialet får inte användas kommersiellt.
  • Materialet får inte bearbetas utan ska publiceras i sin helhet.

Den sista punkten är förstås lite tråkig, men den finns av den enkla anledningen att vissa skribenter är väldigt måna om sina texter, och det respekterar vi. Med det sagt, har du ett projekt där du faktiskt vill jobba med materialet så är det bara att fråga. Skolprojekt och liknande som vill redigera om texter och liknande kan så klart räkna med ett positivt svar, exempelvis.

Är det en feg licens att välja? Lite, men den är vald med motiveringen att vi dels vi vill värna om våra medarbetares texter, och dels vill undvika en situation där vårt material återpubliceras online med påklistrade Adsense-annonser.