Trådlös sensor bar till Wii från Datel

Trådlös sensor barSensor baren är den där lilla pinnen som skall ligga vid TV:n för att Wiin skall fatta att du pekar på skärmen. Det är en av de irriterande bitarna i Wiins design, den där irriterande tunna sladden som går från Wiins baksida till sensor baren är inte direkt snygg, dessutom är den sladdrig.

Trådlöst är skiten. Det vet Datel.

Wireless Sensor Bar är det föga nyskapande namnet på den här produkten, och den gör precis vad den skall. Fyra AAA-batterier är allt du behöver, inga sladdar och ingen liten mojäng att sätta på baksidan av Wiin ens – sätt bara på den och din Wii hittar sensor baren direkt. Riktigt imponerande faktiskt.

Själva sensor baren självt är tillverkad i samma typ av plast som Wiimoten, alltså inte grådaskig och tråkig som den som medföljer din Wii. Hela produkten känns kvalitativ och den är med andra ord klart snyggare än den trådförsedda modellen.

Sensor bar x2

Men batteridriven, är det verkligen bra? Jag var lite orolig för det här, men lyckligtvis så drar inte Wireless Sensor Bar nämnvärt mycket batteri, även om du måste komma ihåg att stänga av den (knapp på framsidan, lyser tjusigt när den är påslagen). Det glömde jag både en och tre gånger, vilket förstås är ett problem. Å andra sidan så räckte den i 50+ stjärnor i Super Mario Galaxy, vilket är en bedrift eftersom det var rätt slitna gamla batterier jag rotade fram. Färska batterier bjuder säkerligen på en hel del spelande, men personligen hade jag investerat i laddningsbara, precis som jag kör laddat till mina Wiimotar.

(“Wiimote” är för övrigt ett sjukt fult ord om man fulböjer det, som jag gör.)

Priset? 195 kr 145 kr hos Playtrack, som var vänliga nog att skicka den här lilla prylen till mig, klart överkomligt och värt pengarna med andra ord. Speciellt om man som jag ibland drar ut Wiin till vardagsrummet för lite partyspelande, då är det skönt att slippa sladdarna.

Rekommenderas således.

Datel Wii Wireless Sensor Bar