Tag: Adobe


 • Real Quick: On Adobe and Typekit

  Adobe has acquired Typekit, a pretty obvious move. Problem is, although Typekit is an awesome service and I congratulate the founders, this is a stupid move for Adobe. After all, give it a few years and there are no needs for today’s Typekit service whatsoever. Way to invest in the future, Adobe.


 • Flash and Air to take on the video game consoles

  Adobe wants us to believe that Flash 11 and Air 3 will give us “console-quality games”. I’ll believe it when I see it.


 • Googles hyckleri går ut över Chrome

  Bara väldigt kort för att jag ska lämna ett bokmanus innan veckan är slut, och sedan göra klart Allt om iPhone #7, och när WordPress 3.1 äntligen släpps så ska såväl WPMWP som Notes Blog rullas ut. Det är mycket nu och det är kul.

  Det här kunde jag dock inte låta vara. Google har nämligen bestämt sig för att sluta stödja videoformatet H.264 (vilket för övrigt är Apples val när det gäller att servera video med HTML5) till förmån för de öppna alternativen WebM (skapat av Google själva) och Theora, i den utmärkta webbläsaren Chrome.

  Jag har inget emot alternativen, men beslutet att inte stödja H.264 är rent och skärt hyckleri. (more…)


 • Leopardångest

  Leopard-boxen, inte hos mig änJag har inte inhandlat Leopard än, senaste versionen av OS X (som jag skrivit en del om). Det finns flera funktioner jag verkligen vill ha där, främst Spaces vilket är grymt – det minns jag från Ubuntu-tiden. Alla andra pratar om Time Machine, men jag är faktiskt rätt duktig på att backa upp ändå, även om det här är bra mycket mer hardcore så klart.

  Problemet är alla de buggar som rapporteras här och var, vilka jag tänkte leva med, samt uppgifter om att Adobe varnar för CS2-programmens stabilitet. (more…)