Tag: tjäna pengar


 • Upprop mot köpta bloggposter

  Kicki Norman får lite uppmärksamhet på Dagens Media idag kring sitt upprop mot köpta bloggposter, eller rättare sagt smygreklam i bloggar. Det är nämligen så att man måste vara tydlig med vad som är reklam och vad som är redaktionellt innehåll – du behöver en avsändare. På så sätt låter det som ett bra initiativ.

  Finns det några pengar i det? Så här säger Norman:

  – Ett köpt blogginlägg ger minst 10 000 kronor, enligt en bekant som jobbar på pr-byrå. Får du ett blogginlägg för mindre än det har du gjort en bra affär.

  Kanske är det så att man skulle trycka till PR-byråerna som sysslar med det här? För en kämpande bloggare, i synnerhet en yngre sådan, är 10 000 kr för en bloggpost bra betalt.

  For the record, mina ord är mina egna. De är inte till salu.


 • Blondinbellas överdrifter har inget med att tjäna pengar på bloggar att göra

  Det verkar som att Blondinbella, eller Isabella Löwengrip som hon heter, har tagit i lite när hon berättat vad hon tjänar på sin blogg. DN räknar kronor efter att bolaget bakom bloggen har lämnat sitt första bokslut, och kommer fram till att det rör sig om knappt 7 000 kr/månad i vinst (baserat på en vinst efter skatt på 113 000 kr).

  Ja, rätt långt ifrån miljonvinster och annonssälj för 300 000-400 000 kr/månad. Har Blondinbella medvetet överdrivit sina siffror, eller förstår hon helt enkelt inte bättre? Eller är det så att det är flera bolag och annat bakom det hela, och i så fall, har DN byggt en story på inkomplett fakta? Blondinpappa Rydberg menar det, som även pratat med Dagens Media om saken. (more…)


 • Få betalt för att blogga hos Aftonbladet

  Aftonbladet BloggTveksamma Metrobloggen får sällskap i kategorin “få betalt för att blogga hos oss” av Aftonbladet.

  Vi har under en period tittat på olika sätt att dela annonsintäkter med bloggarna här på Aftonbladet Blogg. Nu har vi kommit en bra bit på väg, och har träffat en intressant samarbetspartner. Vi håller på att utarbeta ett system där bloggar med mycket besök ska få en del av kakan.

  Anton på Fyra nyanser av brunt gissarTailsweep som partner, jag tror snarare på strötrafik från Aftonbladets traditionella annonsörer, det vill säga tokigt onischat. Är det fallet så blir det småslantar till bloggarna.


 • Köp en bloggpost – nu även i Sverige

  BlogvertiserBlogvertiser är den första PayPerPostkopian som hittar till Sverige, men säkerligen inte den sista. Konceptet är enkelt. Bloggare anmäler att de vill få betalt för att skriva inlägg, medan annonsörer betalar för att få inlägg hos villiga bloggare. Hela konceptet upprör, speciellt vid första kontakten med det, men är det så farligt? (more…)


 • Tigga pengar hjälpte – Erixon fortsätter

  Politiske debattören Dick Erixon bad sina läsare om 100 000 kr eller så åkte bloggen offline. Det fungerade, över 90 000 på fem dagar. Jag skrev en post om det tidigare, missa inte heller kommentarerna. Senare passerade Erixon 100 000 kr-gränsen. Åtta dagar tog det. Gratulerar får man väl säga.

  Snittpeng per bidragsgivare? Knappt 273 kr enligt Erixon baserat på hans slutrapportering. Matten gjorde jag själv, men om din huvudräkning inte är vad den borde vara så blir det 100 051 kr totalt, fördelat på 367 bidragsgivare. Rätt mycket per skalle om ni frågar mig, det är en tidningsprenumeration i ett kvartal eller något sådant. Jag har på känn att det var en hel del maffigare bidrag, kanske från politiskt aktiva personer som vill ha Dick Erixon kvar i debatten i så många former som möjligt. (more…)


 • 100 000 kr för att blogga vidare

  Politiskt intresserade (milt uttryckt) bloggaren Dick Erixon vill ha 100 000 kr för att fortsätta blogga, och det är hans läsare som skall betala – annars lägger han av. Utpressning av läsarna är egentligen inget nytt, Erixon uppger dessutom att han gör det efter att ha misslyckats med att finna en samarbetspartner till bloggen. Erixons blogg skall ha över 100 000 unika läsare/månad, men vi vet ju alla hur det ligger till med statistik online, inte sant? (more…)