Batteritorsk när man spelar är riktigt irriterande, det händer lite då och då faktiskt. Vanligtvis blir man varnad, som tur är, och kan spara samt vidta åtgärder, men ibland kan det gå riktigt åt pipan. Visserligen inte något som hänt på länge, men i alla fall…
Bland det första jag köpte till min Xbox 360 var två extra handkontroller (fråga mig inte varför det inte blev tre) – polare skulle komma över och vi skulle spela, ja, någonting. Det var dock lite skralt med pengar så jag tänkte skitsamma och köpte Joytechs kontroller istället, vilka kopplas in via USB. Fungerar till datorn också (nej, har aldrig använt dem där), kan ju vara bra.
Joytech – inte längre en skräptillverkare
Det är inget fel på dem, Joytechs handkontroller, de är bara inte trådlösa. Microsoft låter ju inga tredjepartstillverkare göra trådlösa tillbehör till Xbox 360 vilket betyder att den bästa ratten – Nitro Racing Wheel – även den kräver sladdar. Nu är det ju i och för sig så att Microsofts egna trådlösa ratt har väldigt många tåtar för att vara trådlös, men visst kan du ratta omkring utan pedaler och slippa sladdar. Det förtar dock ganska mycket av bilkänslan om man säger så.
Ja, jag skriver en del om Joytech här. Vissa av oss minns dem som skräptillverkaren som prånglade ut lagom opålitliga minneskort, men den tiden är sannerligen förbi. De gör bra prylar.
Det andra jag köpte till min Xbox 360, i tillbehörsväg, var förresten den laddningsbara tillsatsen till handkontrollen. När jag slutligen skaffar min fjärde 360-handkontroll (har inte gjort det än) så blir det en original med nämnda tillsats direkt. Batterier suger.
Power Station kraftsätter wiimoten
Vilket även gäller för Wii och den finurliga wiimoten. Den är visserligen acceptabelt batterisnål, men jag vill ändå inte behöva krångla. Så det blev Joytechs Power Station till Wii, det första jag provat från företaget på senare tid som inte känts riktigt väldesignat.
För det första så passar batteripaketet sådär bra i wiimoten. Du får trycka och lirka lite för att få i den, men sedan sitter den ordentligt. Två medföljer för övrigt, själva laddningsenheten har även två laddplatser
För det andra så är nämnda laddningsenhet klumpigt designad. Handledsbandet får man dra in under wiimoten vilket gör att den står lite ostadigt, om än inte så att den faller av eller tappar laddningskontakten, men det känns ändå som en korkad lösning. Detsamma gäller nunchuk-hållarna på sidan – ni har sett bilderna – de är bara fåniga och opraktiska. Mina tillhörande nunchuks ligger bredvid, för sitter kvar på hållarna gör de minsann inte.
För det tredje så kopplas laddenheten på Wiins strömkabel, precis där den går in i enheten. Tanken är väl att slippa en massa sladdar i väggen och det är väl bra, men samtidigt så är det fasligt irriterande att ha fler sladdar från Wiin, och strömkabelkontakten blev plötsligt väldigt lång. Nej, jag gillar inte den lösningen alls, möjligen om kabeltillsatsen varit mindre men nu känns det sladdrigt och klumpigt.
Bra köp trots allt
Där slutar dock kritiken. Power Station gör vad den skall och batteritiden känns okej, även om jag inte haft den så länge så det kan förstås ändras. Jag tror dock jag avvaktar att införskaffa en till och kör batterier till mina båda andra wiimotes. I alla fall tills Nintendo kläcker ur sig en laddarenhet.
Nu om någon bara kunde importera Nykos trådlösa sensor bar. Det är inte bara batterier jag ogillar, även sladdarna skall minimeras in i det sista.