Tag: Binero


 • Tredje sponsorn av WordCamp Stockholm utannonserad

  WordCamp Stockholm-sponsor nummer tre gör sig tillkänna. Det är webbhotellet Binero som är silversponsor. Det tycker jag är bra.


 • Anders Aleborg om Binero 2.0

  Webbhotellet Binero har ett bra rykte i bloggosfären, får utmärkelser till höger och vänster (nåja, men några i alla fall) och twittrar friskt. Det tycker vi om, Binero är bra – jag har själv två konton hos dem och en hel hög med domäner som ligger och skräpar.

  Nu rullar de ut 2.0, som VD Anders Aleborg presenterar i en bloggpost, och det betyder en ny kontrollpanel samt mer till kunderna. Jag har, som twitterstalkers vet, provkört det nya systemet och kan inte göra annat än göra tummen upp. Visst, det har twittrats om tokigheter, och det finns säkerligen en och annan bugg – så är det. Men det övergripande intrycket är positivt, speciellt för oss befintliga kunder. Den nuvarande kontrollpanelen är nämligen allt annat än vacker eller så lättarbetad som den borde vara. 2.0 är så mycket bättre, modernare, och mer självklar. (more…)


 • Testkör två saker

  Jag testkör just nu två saker. Dels bildbehandlingsprogrammet Pixelmator, som flyter snabbt och bra på min MacBook Air, och dels Binero 2.0. Blir säkerligen poster framöver.


 • PTS backar om bankdomäner

  PTS ville som bekant inte att man skulle få registrera domännamn med ordet “bank” i sig hur som helst, men har nu tagit sitt förnuft någorlunda till fånga. Anders Aleborg på Binero skriver brandtalspost om saken.


 • Binero dubblar och tredubblar

  Apropå gårdagens gratiskonton från Binero, och min lilla konversation med marknadsansvarige Erik Arnberg, så är det intressant att man idag har tredubblat utrymmet för befintliga kunder. Dessutom har trafikgränserna dubblerats, vilket är goda nyheter. Läs mer på Binero-bloggen.


 • Binero ger bort 1000 webbhotellskonton till mikrobloggare

  Intressant PR-stunt av webbhotellet Binero (som jag använder, för övrigt) idag. De ger bort 1000 webbhotellskonton till mikrobloggare idag, gratis i ett år. Självfallet är det ett sätt att växa på, för vad gör du när ditt gratisår är slut? Du kan så klart flytta någon annanstans eller säga upp ditt konto, Binero kör inte med uppsägningstid, men merparten kommer troligtvis vara nöjda och mindre sugna på att harva med flyttar och grejor.

  Kampanjen har pumpats ut på bland annat Bloggy. Haken är förstås att det bara gäller nya kunder, så undertecknad är inte välkommen, vilket påpekades till Erik Arnberg, marknadsansavrig på Binero.

  Å ena sidan måste vi växa, å andra sidan är vi väl medvetna om att våra existerande kunder också vill gynnas – därför tänkte vi ge er mer snart – vi ber att få återkomma i frågan.

  Intressant. Mer utrymme på ingång kanske? Eller bort med databasbegränsningen månne?

  För mer om vad man bör tänka på när man väljer webbhotell, se den här posten på Börja Blogga. Och du behöver förstås ett domännamn också, här får du lite råd och tips om ditt val.


 • Binero bästa webbhotellet enligt Internetworld

  Internetworlds årliga webbhotellstestet är avklarat, blev en hel hög med delar faktiskt. Det är bra, man ska testa grundligt, och även om jag på intet sätt har varit kund hos alla webbhotell som är under luppen, så känner jag till en del av dem.

  Binero vann för övrigt (deras bloggpost), vilket är kul och troligtvis välförtjänt. Jag är nöjd kund där sedan en tid tillbaka. Däremot kan jag inte annat än att hålla med Jonathan Sulo, ska man göra ett upptidstest så kan man inte nöja sig med ett par veckor – det måste vara månader, minst! Förhoppningsvis tar Internetworld-redaktionen kritiken till sig och låter Pingdom fortsätta övervaka tillgängligheten.

  Bonus: Vad man ska tänka på när man väljer webbhotell, samt dito för domännamn.


 • Har du haft problem att nå tdh.se?

  Det här är en uppföljning på de webbhotellsproblem jag nämnt tidigare, lite av en öppen fråga eftersom jag inte alltid kan sitta och passa på hur uppe tdh.se är. Jag använder visserligen utmärkta Pingdom numera för att kolla tillgängligheten, men den kan förstås inte ta reda på om Bineros MySQL-servrar buggar ur.

  berätta, har du haft problem att nå tdh.se?

  PS1. Jag e-postade en uppföljning till nämnda Binero-ärende. Inget svar än. Binero dalar för mig, har ni blivit för stora för ert eget bästa?

  PS2. Mitt amerikanska webbhotell A Small Orange skjuter sig i foten, tdhedengren.com har varit nere i närmre nio timmar, den senaste av många löjligt långa problem. Det blir flytt i veckan tror jag.


 • Binero-problem, ursäkta om det är lite skakigt

  Jag har tdh.se (med mera) liggande hos webbhotellet Binero, som jag varit nöjd med så här långt. Lite nertid då och då visserligen, men det får man räkna med. Fixas det snabbt och inte är för frekvent så får man helt enkelt leva med det. Man får vad man betalar för.

  Under hela dagen igår (torsdag) var dock en databasserver allt annat än frisk. Felanmälde två gånger, fick svar att det var fixat båda gångerna, men problemet verkar kvarstå. Därför varnar jag för eventuella databasfel under dagen, tills det är fixat på riktigt.

  Och nej, jag är ingen nöjd kund just nu. Problem är en sak, men det här känns inte bra. Då blir det bloggpost, klagande, och – i värsta fall – en tappad kund.


 • 25 sajter på 25 dagar

  Pierre Söderman skall göra 25 sajter på 25 dagar, och skänka bort dem allihop. Här är konceptet, och kortversionen. Bakgrunden är att Binero säljer se-domäner (och eu) för 25 kr/styck. Jag köpte åtta själv. Mer: Binero och Nikke.


 • Hej världen från Sverige

  Nu har tdh.se flyttat till Sverige, ligger hos Binero nu, från att ha varit på ett av mina webbkonton i USA ett bra tag. Förhoppningsvis fungerar det så bra som det borde.