Tag: Computer Sweden


 • Jag är Sveriges 50:onde bästa utvecklare

  Computer Sweden tycker att jag är Sveriges 50:onde bästa utvecklare, av 100 listade totalt.

  50. (ny). Thord Daniel Hedengren, vd på egna webbyrån Odd Alice.
  Antal år i yrket: 14 år.
  Kompetens: WordPress, html, PHP, responsiv design samt IOS.
  Verksamhetsområde: Webbutveckling för stora företag, inklusive analys och kampanjer, utveckling och design för IOS.
  Andra meriter: Håller föredrag på agila konferenser.

  Se hela listan här.


 • Analytiker tror inte på gratismodellen online, behöver uppdatera sig

  Man skall alltid bli fundersam när den analytiker går ut och säger saker. Just ordet “analytiker” får röda lampor att blinka aggressivt, för hur ofta stämmer deras analyser? Säkerligen till ganska stor grad, men å andra sidan så har de ibland löjligt fel också. Kvalificerade gissningar är vad de skall komma med, men ibland görs det bevisligen utan ordentlig bakgrund. Som det här, som kan läsas hos Computer Sweden:

  – Att saker kan betalas med reklam är en myt. Saker som varit gratis på nätet kommer att börja kosta pengar nu när det blir enkelt att ta betalt, säger han.

  Orden kommer från John Strand som är VD på ett danskt analysföretag som heter Strand Consult. Han tror att vi skall betala pengar för att läsa artiklar på nätet, samt inte minst för att hänga på Facebook. (more…)


 • IPRED-beslut försenas

  Det verkar som att man har svårt att bestämma sig om fildelningslagen IPRED. Computer Sweden rapporterar att man inte kommer ta något beslut idag (torsdag) som planerat. Finns det hopp? Knappast…


 • Computer Swedens teknikredaktör: “webbmejl är ett riktigt träsk”

  Computer Swedens teknikredaktör går hårt åt webbmejlen i en krönika. Ord och inga visor, det “fungerar uselt”. För vet ni, webbmejl är ett riktigt träsk. Herr Brundin drar en historielektion med Hotmail och Passagen som exempel. Sedan spolar han från 1997 till 2008:

  Nu är det 2008 och samma förhållande råder fortfarande. Webbmejlen är mest ett irritationsskapande komplement till min vanliga, fasta mejl.

  Så här långt är jag med i resonemanget, även om jag kanske inte håller med. Sedan går det utför. (more…)


 • Billigaste laptopen dyrare, Reason 4, beta av nya Ubuntu, och Master Chiefs identitet avslöjad

  När jag skriver det här har solen knappt gått upp och klockan är flera timmar tidigare än vad jag är van vid. Det känns, kan man säga, speciellt eftersom jag inte ändrade min god natt-tid efter det här. Men morgonluften gjorde sitt så kaffe och starta dagen blev enda alternativet. Hårt värre. När du väl läser det här, däremot, är det eftermiddag och jag har loggat av för dagen och helgen. Nätets magi. (more…)