Tag: Dagens Industri


 • Dagens Industri byter till Drupal

  Open source är härligt, det har Dagens Industri hajat, och byter ut sin egenbyggda webbplattform för di.se, till Drupal. Kanske inte mitt förstahandsval, men nog så flexibelt. Dagens Media har mer, bland annat den här förklaringen:

  – Vi har tittat på Polopoly, Escenic och en rad andra system, men vi kommer från en värld där vi byggt allt själva och ville inte låsa in oss i ett fack. Därför föll valet på Drupal.

  Man börjar, klokt nog, med ditv.se, för att sedan flytta över di.se till Drupal. Lansering blir det den 6 oktober.

  Martin Edenström säger att det troligen blir världens största Drupal-sajt, vilket säkert stämmer. Han nämner även att Bonnier.se kan komma att byta från Episerver till Drupal, vilket viskar om att man tänker dra ned på licenspengar i gammelmediahusen. Välkommen till webb 2.0.


 • Dagens Industri lanserar ny design, sägs det

  Nya di.seJag läser mig till att Dagens Industri har en nydesignad sajt. Själv kan jag knappt se någon skillnad, men det beror delvis på att jag sällan besöker di.se. Den använder nämligen ramar (frames alltså) för att hålla kvar den annonsdominerade toppen, något jag tycker är gräsligt genomfört.

  Tänka sig, “nya” di.se ser nästan likadan ut, och använder fortfarande ramar?! Usch. På di.se läser jag däremot om det “varma mottagandet”. Minsann… Jag betvivlar starkt att någon av mina läsare skulle hålla med om det. Eller vad tycker du?