Tag: domäner


 • Köp inte domäner av telefonförsäljare

  Se upp för bluffmakare som försöker sälja på dig domäner över telefonen, det är budskapet i Peter Forsmans post hos .SE.

  Det här är inte bara ”oseriös försäljning” utan den uppringde kunden blir lurad i flera led. För så klart finns det ingen privatperson som lagt någon beställning i första läget, utan det är bara det påtryckningsmedel de använder för att få en förskräckt reaktion hos den uppringde. Det är lätt att blir lurad. Kunskapen om domännamn och hur branschen fungerar är generellt låg.

  Jag vill poängtera att inga seriösa webbhotell/återförsäljare av domäner i Sverige sysslar med den här typen av telefonförsäljning. De aktuella blufföretagen har bedrivit den här typen av oseriös verksamhet under flera olika bolags- och verksamhetsnamn, bland andra Bizzno, Ecentera, Tengmart, Bridge, Aktiva Work, under flera års tid.

  Tipsa ovetande kollegor och vänner om att det här är något som försigkommer, för lurendrejerier drabbar oftast de som är okunniga om branschen. Och köp inte saker av telefonförsäljare, även om de verkar trovärdiga – be dem istället skicka underlaget via e-post så att du får kika på det i lugn och ro, och sedan göra ett eventuellt köp i kontrollerad miljö.


 • Snart kan du registrera domän.com.se

  15:00 den 15 oktober kan du registrera domäner av typen domän.com.se. Jag har svårt att se vitsen med detta, men motiveringen från domänens webbplats är väl lika god som någon:

  Är .com och .se upptagen? Varför inte .com.se? Det finns ett antal miljoner .com och .se-adresser och det blir svårt att hitta bra lediga namn. Nu kommer en ny chans.

  Är du intresserad så hittar du registrarer (läs: återförsäljare av domänen) här. Själva domänen hanteras av ett brittiskt bolag.


 • PTS backar om bankdomäner

  PTS ville som bekant inte att man skulle få registrera domännamn med ordet “bank” i sig hur som helst, men har nu tagit sitt förnuft någorlunda till fånga. Anders Aleborg på Binero skriver brandtalspost om saken.


 • Klart vi ska få ha “bank” i domännamn

  PTS tycker att .SE ska förpröva alla domäner som har ordet “bank” i sig. Motiveringen är att man lätt kan bli lurad som kund, eller något liknande dumt. Det är en hemsk idé tycker jag, och hoppas du håller med och skriver under protestlistan. Det har jag gjort.


 • 25 sajter på 25 dagar

  Pierre Söderman skall göra 25 sajter på 25 dagar, och skänka bort dem allihop. Här är konceptet, och kortversionen. Bakgrunden är att Binero säljer se-domäner (och eu) för 25 kr/styck. Jag köpte åtta själv. Mer: Binero och Nikke.