Tag: Dreamcast


 • Jag medverkar i veckans Emil-O-Rama

  När gamla vapenbröder kommer och frågar om man vill medverka i en podcast, då säger man så klart ja. Därför kan ni höra min inte alltför välklingande stämma i Emil-O-Rama, Emil Olofssons och Martin Lindells podcast som huserar hos Spelradion. Det är avsnitt 11, om någon är intresserad, och det kan laddas ner såväl som lyssnas på direkt i webbläsaren.

  Så vad behandlas? Spelsverige, lite Age of Conan, retro och indiespel som vanligt, samt en hel hög med Dreamcast förstås.


 • Peter Moore lämnar Microsoft, går till EA?

  Läser att Peter Moore slutar lämnar Microsoft av privata skäl, och har säkrat ett annat jobb inom spelindustrin – allt ur det officiella pressmeddelandet från Redmondjätten. Tämligen oväntat, E3 2007 blev alltså Moores sista show för Microsofts räkning. Gissningsvis är alla nöjda med vad som presterats så här långt, men det dyker kanske upp lite skelett i garderoberna. Xbox-plattformen är för övrigt inte den enda som Peter Moore agerat galjonsfigur för – han var Segas starke man för Dreamcast.

  Ryktet säger att Moore går till Electronic Arts med ansvar för EA Sports, vilket vore ironiskt eftersom hans ersättare börjar den sista juli och kommer just från EA: Don Mattrick.

  Uppdaterat! EA Sports-giget för Moore är nu bekräftat, Kotaku har storyn och GI.biz konstaterar att jobbet är värt en spänn eller två. Däremot tycker jag att Cnets konspirationsteori är fånig. Är det möjligen första gången de ser ett stort EA-spel demonstreras på en av De Tre Storas konferenser?