Tag: e-böcker


  • Och här är Bokus läsplattor…

    Det är synnerligen synkroniserat, läsplattornas utrullande i Sverige. För precis som Adlibris (vilka var de som överraskade med tajmingen) så har Bokus läsplattor på gång. Två stycken faktiskt, Cybook Opus och iRiver story. Den förstnämnda kan inhandlas för 1 995 kr om du är snabb (?), eftersom den 100 första får specialpris – ordinarie pris är nämligen 2 895 kr.

    Dyrt, igen alltså – Letto-plattan kostar 1 495 kr just nu vilket gör den till det billiga alternativet just nu, men senare blir det över 3 000 kr som bekant.

    (more…)


  • Svenska läsplattan Letto – varför?

    Adlibris släpper läsplatta, levererar den 23 februari och kallar den för Letto (fast det är en BeBook), pratar om Lettoböcker och vill att du ska förhandsboka för 1 495 kr. Den nyheten landade tungt idag, dels via Bonnier och dels via Adlibris själva.

    Jag förstår varför. Bonnierförlagen vill sälja e-böcker, liksom övriga i branschen, men det tar liksom inte fart. Så därför tar man saken i egna händer genom att släppa en platta – Letto då alltså – och hoppas att snöbollen börjar rulla. Och Adlibris vill förstås bli Platsen med stort P för e-böcker i Sverige.

    (more…)


  • Därför köper jag en iPad

    En del saker är glasklara. Som att jag ska ha en iPad, till exempel. I vanliga fall undviker jag första generationen av nya produkter, i synnerhet Apples (nobbade iPhone och även iPhone 3G – men nu kan jag inte vara utan min 3GS) faktiskt.

    Det är annorlunda med iPad. Den passar mig perfekt, och ni som läser TDH.me vet att den faktiskt lyckades leva upp till mina förhoppningar.

    (more…)


  • Amazon Kindle – onödig pryl eller framtiden?

    Amazon KindleAmazon Kindle är den senaste e-boksläsaren som skall få oss att skrota pappersboken. Det är förstås bokindustrins våta dröm, inga fler tryckkostnader! Men även om potentialen kanske finns där och författare samt evangelister talar sig varma i PR-materialet, så tvivlar vissa.

    Vem är egentligen beredd att skaffa ytterligare en teknisk pryl i denna tid av produktkonvergens bara för att kunna läsa böcker och tidningar? 399 dollar är dessutom alldeles för mycket pengar. Den fristående e-boksläsaren saknar helt den potential att bli en Ipod för böcker, som är vad Amazon verkar hoppas på.

    Det där är Adam Erlandssons ord, och jag håller delvis med. Personligen så reagerar jag på att de vill att jag skall betala för att prenumerera på bloggar som är gratis online, att en bok kostar $10, vilket är dyrare än en pocket, och dessutom tvivlar jag på att Amazon tänker bjuda på mobiltrafiken utanför USA, vilket de alltså gör. Läs alla mina invändningar och funderingar på rethord.com.


  • Järnringen säljer rollspel som e-böcker

    JärnringenJag trodde alltid att jag skulle bli först med att sälja rollspel i elektroniska format för nedladdning, så kallade e-böcker. Det fanns långt gångna planer för det på Alltid Attack Förlag, och rentav flera lösningar för hur de skulle säljas, men som bekant så blev det aldrig av. Nu blir det istället Järnringen som får gå i bräschen (de har en bloggpost också). Jag hoppas det går bra för dem, e-böcker är spännande och fungerar väldigt bra (nåja, relativt sett får man väl säga) för en del amerikanska rollspelsförlag.

    Kolla eLib för lista på böcker samt länkar till inköpsställen. “Idrott, sport, spel, rollspel & tidsfördriv” är förstås en fånig kategori, men det är inget att göra åt – i alla fall inte förrän det säljs bra med rollspelböcker på det här viset och andra förlag hakar på.