Tag: fotboll


 • Kvällens match gratis på webben

  Bra TV6, mycket bra! VM-kvalmatchen mellan Sverige och Danmark sänds på TV6, och på webben, helt gratis.


 • Sportsajten Sportal direktsänder Holland-Sverige

  Sportal sänder Holland-Sverige liveDet här är kul. Sportsajten Sportal har köpt rättigheterna till fotbollslandskampen mellan Holland och Sverige den 19 november. 49 kr kostar det att se matchen live via Sportal TV. Dagens Media pratar med Sportals VD:

  – Vi kommer att sända mer, allt ifrån presskonferenser och träningar till större matcher, säger Sebastian Malmberg.

  Kanal 9 sänder också matchen live, vilket gör att man inte vill gissa på genomslaget, i synnerhet eftersom man fick rättigheterna så sent. (more…)


 • Smakstart i EM

  Underbart att se Zlatan näta i landslaget, denna världens bäste fotbollsspelare enligt många. Må så vara att matchen som sådan inte var något vidare, motståndarlaget Grekland bjöd på grisfotboll och Sverige övertygade inte direkt. Låt mig klargöra: gårdagens Sverige räcker inte mot Spanien på lördag.

  Å andra sidan är det en ny match.

  Det är alltid underbart när Sverige vinner i ett EM eller VM, oavsett om det är en bra match eller ej. Så mycket patriot är jag. Mindre underbart är svammeltexterna som publiceras efteråt, som TT:s blahablaharapport, eller de övriga tokoptimisterna i pressen.

  Vad gör det. 2-0 mot Grekland, och vi är på väg!


 • Barnarbete och vita kontraster i det afrikanska mörkret

  I väntan på att snookern skall börja på Eurosport ser jag prisutdelningen i Afrikanska mästerskapen – som vanligt har man problem med hålltiderna i kanalen. Egypten slog Kamerun med 1-0 för övrigt.

  På den kvarten jag hämtat dricka och lyssnat lite passivt bjuds på de här hägerforsarna:

  Kul också att man utnyttjar barn.

  Apropå att fyra biffiga afrikaner bär in en liten flicka som håller pokalen. Det följs med något i stil med “för de har det ju så svårt på kontinenten”, en klassiker – om det hade funnits några tittare att tala om vill säga.

  Det är en sån kontrast den här vita kostymen, i det afrikanska mörkret.

  Apropå klädseln för en av prisutdelarna, i klass med “det ser mörkt ut på Kameruns avbytarbänk”, inte sant?

  För övrigt, snookern blev en halvtimme försenad. Jag gillar inte Eurosport längre.


 • Beckham-ligan till Viasat, TV4 Sport kniper NBA

  Viasat tänker visa MLS, alltså den amerikanska fotbollsligan, med start inatt. Självfallet är det intresset som följt med David Beckhams flytt dit som gör att kanalen tar en chansning och hoppas att tittarintresset är stort nog. Resumé rapporterar, men det framgår inte vilken kanal som gäller.

  Samtidigt så har TV4 Sport köpt rättigheterna till NBA, den amerikanska basketligan. Sorry, jag föredrar Eurosports snooker, så mitt namn står kvar på protestlistan mot att Comhem skyfflar om i basutbudet.