Tag: frilans


 • Elite-utmanare och skitsnygga högtalare

  De senaste frilansposterna från undertecknad handlade om Razer Wildcat, Xbox One- och PC-handkontrollen som vill utmana Microsofts egna Elite-handkontroll, samt test av Unmonday-högtalarna. De senare är eventuellt de snyggaste högtalare jag sett i verkliga livet, och passar sådär larvigt bra på mitt kontor. Synd att de skickas tillbaka nu i veckan.

  För övrigt vill jag även påminna om att Appmagasinet är tillbaka. Det fyrtionionde numret kommer på fredag, så se till att du prenumererar – det är gratis, förstås.


 • Lyxiga Watch-ställ, sköna handskar, och lite WordPress-tillägg

  Jag är förbenat dålig på att länka till mina frilanstexter. Nåja, här är i alla fall två stycken som kanske kan intressera prylnördarna där ute.


 • Chromecast Audio, överfallslarm, handkontroller, och Lego-ställ

  Nu har jag testat saker igen.

  Dessutom är mitt handkontrollstest uppdaterat med detaljer om hur handkontrollerna fungerar med nya Apple TV.


 • En hel hög med Apple Watch-ställ

  Då och då frilansar jag, som bekant, och ibland kommer jag rentav ihåg att länka till vad jag skrivit. På sistone har det blivit en hel del listor på Apple Watch-ställ, som den här sammanställningen, eller varför inte laddningsdockorna här? Trevlig läsning, och kom ihåg att hålla lite i plånboken – det skenar lätt iväg med den här typen av prylar…


 • Så väljer du rätt WordPress-tema

  Ibland skriver jag artiklar åt publikationer jag inte själv driver eller äger. En av dessa publikationer är Internetworld, där det går att läsa lite om hur du väljer rätt WordPress-tema. Det är förstås något av en het potatis, för dina behov styr valet mer än något annat, men är du villrådig hoppas jag att artikeln kan ge dig några handfasta tips.


 • Så trimmar du din WordPress-sajt för sökmotorerna

  Jag skrev en artikel åt Internetworld med tips på vad du kan göra för att din WordPress-sajt ska älskas lite mer av sökmotorerna.

  Sökmotoroptimering är en hel bransch i sig, men det betyder inte att du behöver öppna plånboken för att börja klättra på Googles sökresultatlistor. Det finns mycket du kan göra själv, i synnerhet om du använder WordPress som publiceringsplattform för din sajt. Med rätt inställningar, ett bra tema, och eventuellt något eller några tillägg till din hjälp, så kommer du en bra bit på vägen.

  Naturligtvis är det så att SEO-firmorna finns av en anledning. De hjälper dig med mycket mer än att bara ställa in din webbplats för bästa möjliga indexering och ranking hos sökmotorerna. Bra SEO-arbete handlar lika mycket om materialstrategi, som att ha ordning och reda på sin sajt.


 • Jag testar svenska Siri på Apple Watch

  Hårig arm och klingande skånska stundar när jag testar svenska Siri på Apple Watch åt Macworld.


 • Tidningen Skriva och iPaden som den nya skrivmaskinen

  Skriva #6 2014Skriva är en tidning för dig som gillar att skriva. I det senaste numret, #6 2014, är temat dina karaktärers drivkraft och hur du håller dem intressanta hela vägen igenom. Förutom det handlar Skriva #6 2014 även om följande:

  Vi bjuder också på stort tema kring autofiktion: Varför börjar så många författare hos sig själva? Hur gör man litteratur av sitt eget liv? Sören Bondeson, Morgan Larsson, Susanna Alakoski och Tomas Bannerhed delar med sig av sina erfarenheter.

  Dessutom Håkan Nesser, Sigrid Combüchen, Daniel Sjölin, lite NaNoWriMo, tävlingar, prylar, seriemördare 2.0, debutanter, lektören läser, svar från Författarförbundets jurist. Och så berättar vi varför iPaden är den nya skrivmaskinen.

  Den där sista grejen, varför iPaden är den nya skrivmaskinen, är undertecknad skyldig till. Köp Skriva #16 2014 i butik, eller varför inte teckna en prenumeration direkt, för läsning på papper eller padda.


 • Januari 2012

  Nästa vecka sparkar Sverige igång maskineriet igen och vi förväntas alla producera och prestera. Det har jag redan gjort varje dag i år, tack vare en löjligt tajt deadline till en ny bok (mer om det nästa vecka), och till följd av några borttappade arbetsdagar i december.

  Januari är ingen rolig månad för mig, för även om det är roliga projekt och uppdrag som står på agendan – oavsett om det ska skrivas eller byggas – så är det lite för mycket. Varje arbetsdag är fulltecknad, jag räknar inte med att ha en helgs vila på hela månaden, och även om mina dagar ibland börjar efter andras lunch, så blir de långa ändå. (more…)


 • Varje andetag tar tid

  Jag är en produktiv jävel, du vet det. Bland mycket annat så skriver jag böcker, publicerar webbsidor, driver webbyrå, och anordnar konferenser. Det kryddar jag med kul saker som livesändningar och frilansuppdrag.

  Jag är även en framgångsrik jävel. Så. Sagt. Det går bra, har gjort länge, och även om jag är väldigt långt ifrån felfri eller perfekt så vet jag vad jag pysslar med. Lite osvenskt kanske, men vet ni – jag tror på mångfalden så jag får säga det rakt ut.

  Dessutom är min musiksmak oklanderlig. Hävdar du något annat, läs föregående mening. (more…)


 • Jag skriver om WordPress-teman i Web Designer 184 #wpse

  Om du verkligen vill stalka varenda litet ord jag skriver ska du köpa Web Designer nummer 184, för där finns det nio sidor om WordPress-teman signerat undertecknad. Mer om detta på TDH.me – det är trots på engelska!


 • Allt om iPhone #7 blev mitt sista nummer

  Jag har, på uppdrag av förlaget IDG, varit redaktör för MacWorld-spinoffen Allt om iPhone sedan #2. Detta nummer, det första som var helt svenskproducerat (alla nästföljande är det med), kom ut tidig vår förra året (2010 alltså) och var tänkt att vara något av en manual.

  För några veckor sedan nådde Allt om iPhone #7 butikerna, och det är det sista med mig som redaktör. Att producera de här typen av tidning har varit utmanande, slitsamt och kul. Vart den ska ta vägen nu vet jag inte, men chefredaktör Leijon har säkert stora planer.

  Nedan återfinns ett galleri med alla omslag på Allt om iPhone-nummer jag redaktörat, mest för att spara till eftervärlden. Vill du läsa mina tankar kring Apple, iPhone, iPad, Mac, och allt däromkring så är det numera Mapple som gäller.


 • CAP&Design-artikel om WordPress-teman nu på webben #wpse

  Minns ni CAP&Design-numret som pratade om någon WordPress-guru på omslaget? Köpte inte? Då kan du läsa undertecknads artikel om teman på webben, alldeles gratis.


 • CAP&Design sätter en WordPress-guru på omslaget

  Undrar just vem de menar…? 😉

  Skickades tydligen till tryck idag, så är väl någon vecka eller två från tidningsstället gissar jag.


 • #alltomiphone nummer 4 är ute

  Lite sent, men jag har som sagt febrat mig… I alla fall, nummer fyra av Allt om iPhone – som jag redaktörar – finns i kiosken nu. Som om inte det vore nog så kan man numera även prenumerera på tidningen, trevligt.