Tag: Gamereactor


 • Gamereactor skär i distributionen, och Game river ut sidor

  gr67.jpgGratistidningen Gamereactor har problem. Först läser jag att butikskedjan Game har uppmanat sina butiker att riva ut sidor som uppmanade till spelköp från Gamestops butiker, eller helt sonika slänga blaskan. Sedan skär man i distributionen och går från 935 möjliga ställen att plocka upp tidningen, till 69 stycken (ingen Game-butik just nu). Det lär inte uppskattas av läsarna som är vana att kunna gå och hämta tidningen runt hörnet, nu är alternativet tidningens webbplats (som säkerligen är en bra affär i sig), eller prenumeration för 159 kr/år. Jag har svårt att tro att folk ska betala för en gratistidning, men har man byggt en hängiven läsekrets så har man.

  Så här säger chefredaktör Petter Hegevall på Gamereactors forum om att man skär ned på distributionen:

  Att trycka ytterligare 75 000 blaskor är såklart en lösning, men som det ser ut just nu kommer vi inte att trycka fler Gamereactor-tidningar utan istället effektivisera och förfina vår distribution så att tidningen syns bättre i butikerna, och så att den finns tillgänglig i mer än fyra dagar/månad.

  Om Dagens Medias uppgift om att varje tidning kostar 6 kr att trycka samt distribuera stämmer så förstår jag det. Det är dock en bisak, tror jag – här handlar det antingen om att spara pengar, eller anpassa sig till en situation där Game inte vill dela ut tidningen. Kanske både och. (more…)


 • Super Paper Mario-suget har kommit över mig

  Paper BowserJag börjar bli rejält sugen på Super Paper Mario till Wii. Tidningarnas betyg börjar droppa in, DN:s Susanne Möller gav det 4 av 5 och på Gamereactor blev det 8 av 10. Troligen är det den typen av betyg som gäller för spelet – det känns inte som en titel som någon vill tokhylla, det är inte cred nog i Mario-liren längre. Om det inte är Super Mario Galaxy förstås – det ligger bra till för femmor och tior. (more…)


 • Games Convention i Leipzig – hur stort blir det i Spelsverige?

  GCImorgon drar Games Convention i Leipzig igång och troligen lär det smälla högt, jag menar – till och med Little Gamers är där… Allvarligt talat, GC har vuxit till sig rejält och är på allvar ett seriöst alternativ för spelbranschen i Europa. (more…)


 • Gamereactor intervjuar Little Gamers-skapare

  Jag läser fortfarande nätserien Little Games, som för övrigt syndikatiseras till FZ med numera. Den har tappat lite tycker jag, men man går lite på vana och ibland glimrar det till. Gamereactor har publicerat en intervju med Pontus Madsen, som skapade serien tillsammans med Christian Fundin, värd att kolla in om du är intresserad av nätserier. Var beredd på annonsöverdos bara, Fantastic 4: Rise of the Silver Surfer-annonserna är inte direkt snälla mot Flash-ogillande webbläsare


 • Tyst från E3 i Santa Monica

  E3Live.seFörvisso har spektaklet inte brakat ut än, men det är ändå förvånansvärt tyst på de svenska spelsajterna. Gameplayer har en tunn specialsida (lär nog fetas framöver, snygg topp ala Alex), Benke småbloggar på Gamereactor och Gamecores återkommande specialsida för E3 visar en splashbild. Ingen från Loading (dvs. Reset Media-gänget) har kommit igång med E3-bloggande ännu, något som Hjemmet Mortensens gubbar däremot gjort med råge, med bloggen E3Live.se (via Naseer). Det är lite oväntat, de suger online annars (bortsett FZ, som de klokt nog köpte) – katastrofen SuperPlay.se är avskräckande exempel på precis hur man inte bör göra. (more…)


 • Sydsvenskan först ut med Nordic Game-täckning

  Nordic Game 2007-programmet ser ut så härDet är kanske ingen större förvåning att Sydsvenskan är först ut med Nordic Game-täckning i traditionell media, i alla fall vad jag kunnat utröna nu på morgonen. Den tokigt Malmöfierade morgonblaskan hänger förstås på låset när ett så pass stort evenemang som Nordic Game blivit går av stapeln i hemstaden, bredvid Torson och allt. Att det sedan “bara” är spel som behandlas får man svälja. Nordic Movie med samma dignitet, det hade varit förstasidesstoff! (more…)