Tag: Interaktiv Säkerhet


 • Mer bloggosfärintegration

  Alltid trevligt att se när bloggosfären släpps in i stor- och gammelmedias webbsatsningar. SR använder Twingly för att visa blogglänkar på Musikhjälpen-sidan. Det är för övrigt ett rätt intressant projekt, betala för att önska en låt och pengarna går till behövande. Visst spelas det för lite Alice Cooper i radio?

  Även Expressen har släppt in bloggarna, men inte via Twingly utan med Aitellus tjänst BlogMatcher. Man modererar länkarna via företaget Interaktiv Säkerhet, vilka även anlitas av SvD. Tittar man på företagets referenssida ser man åtskilliga jättar, utöver de nämnda. Jag ställer mig tveksam till extern moderering av det här slaget, och man skulle rentav kunna oroa sig för likriktning av vad som anses tillåtet.

  Skall blogglänkar och kommentarer modereras så bör man göra det internt, är min åsikt. Då går det mer hand i hand med redaktionens riktlinjer och agendan blir tydligare för alla inblandade.


 • DN granskar Twingly-länkarna, jämvikten ter sig än mer ojämn

  TwinglyBloggtidningen rapporterar att DN numera granskar Twingly-länkarna från bloggosfären, allt för att undvika olämpligt material och missbruk av tjänsten (de skyldiga är populärt kallade twinglyhoror). Ett företag med Lunarstorm-avhoppare kallat Interaktiv Säkerhet sägs ha fått uppdraget, men bland de kunder man listar finner vi istället TV4, Aftonbladet och GP – vilket förstås inte betyder något.

  Jag tycker inte att det här är bra, hela Twingly-redaktörsgrejen. Å ena sidan kan jag förstå att DN med flera inte vill ha en massa skräp länkat från sina artiklar, det måste man självfallet motverka, men å andra sidan är risken stor att det blir en smakpolis.

  I klarspråk: är det inte politiskt korrekt så kommer det inte med. (more…)