Tag: Internetdagarna 2013


 • En dag med WordPress fullbokad

  En dag med WordPress på Internetdagarna är fullbokad, så jag hoppas alla som vill har fått en biljett. Det är innehållet som räknas har fortfarande några platser kvar dock, missa inte!


 • Livet just nu i en punktlista

  Det är väldigt tyst här just nu. Jag ska prata mer om hur jag tänker kring just det längre fram, men kort kan vi väl konstatera att jag just nu skriver desto mer på engelska, på TDH.me som är min engelskspråkiga sajt, samt förlägger en hel del av skrivtiden utöver det till triviala saker som böcker och tweets.

  Nog om det just nu. Här är livet just nu, i en punktlista så att alla hänger med.

  • Låt oss börja med bokskrivandet. Den fjärde utgåvan av Smashing WordPress: Beyond the Blog kommer i vinter, förhoppningsvis på den här sidan årsskiftet men det beror på WordPress-versionernas faktiska lanseringstempo och publiceringsapparaten. Jag lovar inget.
  • Det blir en uppdaterad utgåva av eboken The Writer’s iPad med, gratis för alla som köpt den första från mig förstås (så köp om du inte redan gjort det). Skulle tro att det blir slutet av november för den här.
  • Odd Alice, webbyrån som jag driver, växer så det knakar och har roliga kunder. Bland annat slänger vi ut Episerver på ännu en plats, och bygger API:er, appar, samt filar på en podcast. Mer om sådant allt eftersom det händer och blir officiellt, och då på hemsidan snarare än här.
  • Internetdagarna tar en hel del tid för mig nu, jag driver nämligen två spår/dagar: En dag med WordPress samt Det är innehållet som räknas respektive. Missa absolut inte att köpa biljett till dessa (begränsat med platser) för det är oklart hur det blir med livesändning tyvärr. Boka med koden IND13 så får du 20% rabatt, och gör du det bums får du en t-shirt, tror jag bestämt.
  • Ja, det börjar bli dags för en #wpbar i Stockholm. Jobbar på’t.
  • Jag länk-kommenterar ganska friskt just nu, och har gjort de senaste månaderna. Följ @tdh på Twitter, eller om du så föredrar så följer du Tumblr-bloggen TDHFTW, som får alla länkarna med. Fast just nu, i skrivande stund, så är kopplingarna trasiga så klart. Ironiskt.
  • E-posttidningen Appmagasinet har utkommit med fyra nummer så här långt. Från och med nästa nummer blir det lite mer innehåll per nummer, men vi håller kvar vid torsdag eftermiddag som publiceringsdag (en gång i veckan alltså), och naturligtvis är Appmagasinet helt gratis och spamfritt. Teckna en prenumeration på hemsidan, och/eller läs äldre nummer via länkarna på bloggen.

  Och som alltid, prata gärna med mig, helst på Twitter men övriga kanaler fungerar med.


 • Internetdagarna 2013 – biljetterna är släppta

  Biljetterna till årets upplaga av Internetdagarna är släppta. Läs mer samt köp biljett här.

  I år är det som sagt lite annorlunda. Besökare går på gemensamma keynotes (uppställningen är inte så pjåkig), men sedan går man till det spår som bokats. Du köper alltså biljett per dag, får alla keynotes, och ett spår/dag. Alla spår sköts av respektive spårägare, och nej, det är inte gratis att ha ett spår så sugna sponsorer får gärna höra av sig.

  För ja, jag ansvarar för två spår, ett per dag lämpligt nog:

  En dag med WordPress, den 25 november.

  WordPress är världens största CMS. Oavsett om din webbplats är liten eller stor så är oddsen med andra ord rätt stor att du använder WordPress – från bloggar till företagssidor, vidare till tidningar och sociala nätverk. WordPress är dessutom öppen källkod, vilket gör det till ett publiceringsverktyg i demokratins tjänst.

  Det är innehållet som räknas, den 26 november.

  Alla kan publicera. I dag handlar det mer om vad man publicerar, hur man gör det och om någon faktiskt läser. På webbpubliceringsdagen pratar vi redaktionellt arbete, fungerande annonsmodeller, betalväggar, publiceringssystem, hur man sprider sitt innehåll och mycket mer.

  Platsantalet är begränsat, så vänta inte för länge med att boka biljett. Det blir två grymma dagar, missa inte!


 • WordPress på Internetdagarna i november

  I november är det dags för Internetdagarna, nu med ett helt nytt koncept. Under två dagar blir det “ett femtontal arrangemang”, ett koncept som beskrivs ingående i en bloggpost.

  Den 25–26 november kommer ett femtontal olika events med fokus på Internet ur olika perspektiv att husera på Internetdagarna. Som besökare väljer du det event som intresserar dig mest och följer sedan det under hela dagen – något vi hoppas ska ge dig möjlighet till fördjupning och diskussion med andra som är intresserade av samma ämne.

  Nytt är även ett lägre pris, 1 000 kr för en dag eller 2 000 kr för två dagar, exklusive moms.

  (more…)