Tag: litteratur


 • Vinn 5 000 kr i Vetsagas essätävling

  Skriv en essä om sf- eller fantasylitteratur och vinn 5 000 kr i Vetsagas essätävling. Dessutom: ungdomspris på 1 000 kr i samarbete med Catahya. Trevligt initiativ.


 • Bokhora får statliga pengar

  Grattis till de 100 000 kronorna, Bokhora! Kulturrådet tycker tydligen att mediadarlingen skall ha lite mer stålar, så de öppnar plånboken som en del i ett läsbefrämjande projekt av något slag. Det är dock inte alla som tycker det är motiverat, så här skrivs det i HD:s kulturdel:

  Bokhora är aldrig kritisk, aldrig granskande. Därför blir den också intressant för förlagen. Texterna är rena reklamen.

  Och så frågan om staten skall agera sutenör, ett ord som troligtvis 1% av svenska befolkningen begriper, vilket är rätt typiskt för skitnödiga kultursidor. Det är dock rätt fyndigt, så jag bjuder på ett lite mer folkligt ordval:

  Skall staten agera hallick åt bokhororna?

  Själv kan jag inte vara upprörd. Bokhora har genomslag, syns regelbundet i gammelmedia vilket är mer än man kan säga om diverse misslyckade litteratur- och kulturtidskrifter genom åren, och man får väl utgå från att Kulturrådet har knappat in bokhora.se i webbläsaren innan de skrev ut checken?


 • Linda Skugge och Sigge Eklund startar print-on-demand-tjänst

  VulkanLäser att Linda Skugge (krönikör) och Sigge Eklund (författare, grundade Bloggportalen) lanserar Vulkan.se nästa vecka, en print-on-demand-tjänst där alla kan publicera sig själva utan att behöva trycka upp enorma upplagor. Författaren sätter priset, utöver själva produktionskostnaden då, och sedan skall man kunna handla. (more…)


 • SvD om bokbloggar och kulturredaktören är rädd

  SvDJag skulle egentligen vilja ta mig an det här ämnet lite mer ingående, men det finns helt enkelt inte tid så det får bli en annan gång. Svenska Dagbladet har i alla fall en artikel om hur bokbloggarna utmanar litteraturkritikerna, Bokhora nämns. (more…)