Tag: Nyheter24


 • Nyheter24 köper Wyatt

  Oj, det var inte dåligt – Nyheter24 köper Wyatt Group och kniper därmed Blogg.se och Bloglovin’ bland annat. Låt oss hoppas att de gör något vettigt med sitt nyförvärv.


 • Nyheter24 kör popunderannonser, inte för att putsa siffror

  Martin Edenström har en post om hur Nyheter24 kör med popunderannonser samt påtvingade visningsditon på diverse torrentsajter. Med tanke på annonsvisningspolicyn jag skrev om igår så låter det förstås inte så trevligt.

  Men Nyheter24:s Patrik Sandgren kommenterar:

  Annonserna är inte statistiktaggade så de ger inget som helst tillskott till vår statistik. De är dessutom taggade med google no-follow så att de inte ger något tillskott till google index.

  Är annonserna riktade mot svenska så kan jag faktiskt tänka mig att de fungerar bättre än traditionell bannerannonsering.


 • Nyheter24 lär av Gawker

  Journalisten berättar att man tillämpar grundlön med rörligt tak beroende på antalet sidvisningar som genereras på Nyheter24. Det är en modell som Nick Dentonsbloggnätverk Gawker Media, med just Gawker i spetsen, har kört hela tiden. Med tillhörande spott och spe från journalistkårer och kickade bloggare som inte genererat nog med visningar.

  Kritiken är lika självklar som riktig. I jakten på fler sidvisningar är det lätt att glömma bort saker som kvalitet och etik.

  Samtidigt är det svårt att bortse från den enkla matematiken här. Gör man en redaktionell produkt på nätet så är sidvisningarna om inte reda pengar, så åtminstone nära på. Så klart modellen upprör och irriterar, i många fall med all rätt. Nyheter24 låter jag dock vara den här gången, nöjer mig istället med att konstatera att det här bara är början. Vare sig vi gillar det eller ej.


 • Hans Wiklund börjar blogga

  Filmkritikern Hans Wiklund börjar blogga, åt Nyheter24, av alla platser. Den första bloggposten sätter standarden, får man väl förmoda?

  Sent ska syndaren vakna. Dessutom tänkte jag gå ut hårt med att lägga ut en fyrfärgsbild på min egen balle. Vid närmare eftertanke kan jag känna att det skulle förminska mig en aning. Intellektuellt, bland annat. Jag avvaktar. Kanske lägger jag över tid ut en vilt främmande balle och påstår att det är min.


 • Nyheter24 ser intressant ut

  Lite kvällstidningsvarning på typsnitt och rubriker, samt kändisfokus på nöjessidorna, men det kanske kan bli något mer substantiellt än kvällstidningarnas nätalternativ. Grym tagline också, deadline var 3:e 4:e minut, perfekt för webb. Kolla in Nyheter24 själv.

  Saknar tyvärr blogglänkning än så länge, får se om bloggosfären plockar upp den ändå. Gunnar tycker den känns tafflig.