Tag: sociala nätverk


 • Hur man inte använder sociala nätverk: rundgång

  Jag tror det kommer bli både en och två poster till om det här, men man måste börja någonstans. Här är nämligen ett ypperligt exempel på hur man inte ska använda sociala nätverk. Rundgången här är inte acceptabel, och tyvärr något väldigt många personer gör sig skyldiga till, inklusive en del som vet bättre egentligen. Bättring, annars pekar jag ut er!

  Rundgång av värsta sort. Unfollow, avgilla, avbryt.


 • Så tjänar sociala nätverk pengar

  Eller hoppas göra kanske, Jonas Lejon pratar premium-medlemskap på Bloggy och företagsinstallationer. Det senare är ju Google själva lite inne på att använda open sourcade Jaiku-koden till. Läs hela här.


 • Nischat vägen för communitys

  Hittar Fredrik Wass inlägg på egna Bisonblog om hur man skall bota massflykten från svenska communities. Han tror på sajter i sajter, medan Mindpark-Daniel och Beta Alfa tänker nischer. Jag sällar mig till det senare, för även om jag håller med Fredrik om att Google OpenSocial och andra lösningar som låter utvecklare göra applikationer till flera communityplattformar samtidigt säkerligen kommer skapa just nischeffekten inom de stora breda tjänsterna, så tror jag ändå att användarna söker sig till platser som är direkt riktade till deras intressen. Det är trots allt det som ligger bakom bloggarnas framgångar i USA, den totala nischningen, och det är det som kommer stärka bloggarnas position i Sverige med, allt eftersom nivån och seriositetsstämpeln utåt höjs.