Tag: statistik


 • Skäms på mig, att missa statistiken sådär

  Jocke är snäll i sin länk till mig idag, för jag ska egentligen ha smisk för att jag inte hugger in på Internetstatistik direkt, apropå antalet Facebook-användare i Greys flytt till fejjan-posten.


 • Out of Ammo, en vecka in

  Out of Ammo efter 1 vecka

  Spelbloggen Out of Ammo lanserades för en vecka sedan. Det ni ser ovan är statistiken, screenshottad från admin. På blott en vecka har vi producerat hela 53 inlägg som pratar om 205 olika saker. Inte så illa, det är drygt 7,5 poster om dagen – få håller det tempot. (more…)


 • Grattis till 1 000 inlägg, Naseer!

  Naseer Alkhouri har nått 1 000 inlägg på sin blogg, Se till vänster, där går en arab, och självfallet bloggar han om det. På de 1 000 inläggen så har det blivit 3 671 kommentarer, vilket är ganska bra tycker jag. Kolla posten för mer statistik. Själv har jag bara skrivit 460 poster sedan jag återlanserade tdh.se 2007, men den fanns ju tidigare så jag får trösta mig med att det borde ha varit fler…


 • Google Analytics skulle kunna godkännas av KIA Index

  Google Analytics är ett stationärt statistikverktyg för webben, baserat på populära analysprogrammet Urchin. Analytics är gratis att använda (upp till fem miljoner sidvisningar, sedan kan det kosta pengar) och ger en förhållandevis sann bild av dina besökarantal, i alla fall jämfört med analyserade serverloggar.

  KIA Index skulle kunna tänka sig att inkludera statistik från Google Analytics, men säger följande i ett mejl till till Internetworld:

  En annan punkt som KIA fått kritik kring är att vi ej godkänt Google Analytics som leverantör. Fakta i det hela är att vi inte haft möjlighet att ta ställning till dem som leverantör. En förutsättning för att bli godkänd är att mätleverantören tar kontakt med KIA så att vi kan utvärdera dem. Eftersom Google ej kontaktat oss trots att ett flertal sajtägare kontaktat dem om detta så har vi ej kunna inleda någon utvärdering.

  Detta i en uppföljningsartikel till artikeln om Analytics-drivna “konkurrenten” SIS-Index, som dessutom är gratis att använda.

  Så Google, kanske läge att prata med KIA Index så att de som inte vill använda dyra mätverktyg kan vända sig till er?


 • Annonsintäkterna på internet

  Det här är goda nyheter för alla som pysslar med annonsbaserade onlineprojekt, typ Pakten. Kudos till Mindpark för deras trevliga bloggposter med statistik och tjusiga diagram. Just det senare är något som många borde ta efter, bilder lättar upp. • Den hundrade posten på tdh.se!

  Yay!Det här är den hundrade postentdh.se. Tänkte passa på att tacka för att ni läser och kommenterar på bloggen – på de 100 posterna har det skrivits totalt 368 kommentarer! Läsarna blir dessutom fler och fler. Jag är inte så glad för att delge statistik eftersom det inte direkt finns någon vits att jämföra med någon annan, majoriteten av siffrorna man stöter på online är antingen felaktigt insamlade eller ren och skär lögn. Mina serverloggar säger i alla fall dryga 700 unika läsare/dag, vilket samlas in på IP vilket gör att det inte är direkt exakt det heller. Å andra sidan så är det troligen i nederkant om något eftersom Google-robotar och annat tjafs skall vara bortskalat.

  Hur som helst, det är uppmuntrande och glädjande att så många uppskattar min blogg. Jag lovar bättring med mer fokuserat innehåll framöver, och vi skall ur betan också, helst innan sommaren är slut. Å andra sidan vill jag vara ledig också..

  Tack för att ni läser!