Tag: Super Play


 • Super Play läggs ned

  Som gammal speljunkie så är det förstås trist när en förhållandevis anrik speltidning som Super Play får bita i gräset. Det är rätt, tidningen läggs ned (tillsammans med Svensk Motorsport) i ett sparpaket på förlaget Hjemmet Mortensen som betyder att sju femton får gå.

  Egmont äger förlaget, och VD Per Kjellander pratar med Resumé:

  Kjellander motiverar nedläggningen av SuperPlay med att nätet tagit över den redaktionella bevakningen.
  – Vi satsar vidare på Sveriges största spelsite FZ.se och världens största PC speltidning PC Gamer, båda i vår portfölj.

  Hårt för alla som gillade Super Play, och de som får gå, men samtidigt föga förvånande. Webben är stark på spelsidan och att såväl Super Play som konkurrerande Level skulle klara sig när marknaden doppar har onekligen känts ganska optimistisk.

  Än så länge har redaktionen inte behagat informera sina läsare på superplay.se. Låt oss hoppas att det är ett temporärt tillstånd.


 • Första gästbloggaren på Out of Ammo: Mattias Wikström

  Den första gästbloggaren på Out of Ammo heter Mattias Wikström, frilansskribent för speltidningen Super Play och tillika bosatt i Tokyo för närvarande. Läs hans post och missa inte bilderna på julskyltningen!


 • Games Convention i Leipzig – hur stort blir det i Spelsverige?

  GCImorgon drar Games Convention i Leipzig igång och troligen lär det smälla högt, jag menar – till och med Little Gamers är där… Allvarligt talat, GC har vuxit till sig rejält och är på allvar ett seriöst alternativ för spelbranschen i Europa. (more…)


 • Tyst från E3 i Santa Monica

  E3Live.seFörvisso har spektaklet inte brakat ut än, men det är ändå förvånansvärt tyst på de svenska spelsajterna. Gameplayer har en tunn specialsida (lär nog fetas framöver, snygg topp ala Alex), Benke småbloggar på Gamereactor och Gamecores återkommande specialsida för E3 visar en splashbild. Ingen från Loading (dvs. Reset Media-gänget) har kommit igång med E3-bloggande ännu, något som Hjemmet Mortensens gubbar däremot gjort med råge, med bloggen E3Live.se (via Naseer). Det är lite oväntat, de suger online annars (bortsett FZ, som de klokt nog köpte) – katastrofen SuperPlay.se är avskräckande exempel på precis hur man inte bör göra. (more…)


 • Är speltidningen död?

  Nordic Game 2007-programmet ser ut så härSkall man tro den här rapporten från en paneldebatt (den här faktiskt) på Nordic Game i Malmö så verkar den allmänna synen att man skall flytta speljournalistiken till nätet. Tydligen har man klara problem i Norge, exempelvis, där gratistidningen Gamereactor är speltidningen och resten finns online. Inget ont om Gamereactor, men den är på sätt och vis i samma sits som spelsidorna: helt och hållet beroende av annonsintäkter.

  Ja, det här blir en matig post men Asos har ju inte hoppat på tåget ännu så vad skall man gör? (more…)


 • Joakim Bennet ny chefredaktör för Super Play

  Det här är gamla nyheter, men mediablaskan Resumé gick ut med det idag. Sött. Man tycker att en tidning som Resumé, med aktiv webbsajt och allt det där, inte borde vara så långt efter svenska spelbloggosfären…

  För övrigt kan det inte varit en så hemskt allvarlig slitning mellan Bennet och Hjemmet Mortensen, den blivande chefisen var ju bland Bjarnebys avhoppare och med att starta Reset Media. Han har inte fått äran att dyka upp på Super Plays hemsida ännu, för övrigt bland de fulaste i Spelsverige… Det skall hur som helst bli intressant att se hur Bennets Super Play skiljer sig från Tommy Rydlings – avgående chefredaktören blir frilansare.

  Uppdaterat!

  SvD har plockat upp, med en notis skriven av en FZ-skribent, det känns väl lite sådär med tanke på att FZ ägs av Hjemmet Mortensen? I och för sig inget som hymlas om i notisen, men ändå… Äh, bara jag som är gammal och gnällig kanske…?

  Uppdaterat igen!

  Via Asos hittar jag Aftonbladets spelbloggare, som tydligen var aktuella för att ta över Super Play. Vad gör en bloggare som erbjuds en prestigeplats han/hon inte vill ha? Bloggar om det förstås.

  Kommer det dyka upp fler tillfrågade namn? Henrik Rudin kanske…?