Tag: superlokalt


  • Lokala bloggnätverk, dagstidningarnas logiska nästa steg

    Vissa saker blir väldigt mycket tydligare när jag nu, för första gången på tio år, inte har en prenumeration på en dagstidning. Kortare uppehåll har det förvisso varit, men det har alltid blivit något nytt i brevlådan. Jag har provat åtskilliga, men kommer alltid fram till att jag – som turbokonsumerar nyheter online om jag vill – verkligen läser gårdagens nyheter. Det är dock trevligt att bläddra i en tidning till morgonkaffet, så hade säljaren på lokalblaskan hört av sig när prenumerationen gått ut och föreslagit ett drägligt pris så hade jag antagligen förlängt av ren bekvämlighet.

    Nu blev det inte så, och det är jag på sätt och vis glad för. Det visade sig vara en ypperlig påminnelse om att tidningshusen har förstått vikten av nätet. De båda Stockholmsjättarna har varit bra online länge (om än trögladdade), men även mer lokala alternativ har vuxit med uppgiften.

    Det måste de förstås göra, nätet har så många fördelar över döda träd så att ens påbörja den listan är löjligt. Den främsta, för företagen, torde dock vara pengarna. (more…)


  • Mindpark vill se fler superlokala sajter

    Jag gillar tankesättet hos Mindpark-Jocke, apropå superlokala företag som vill (borde vilja) ut på nätet. Har förstås hört av mig, men inte angående webbhotellsbiten i det hela förstås.