Tag: WordPress MU


 • IDG väljer WordPress MU

  Martin Edenström berättar att IDG slänger ut nuvarande lösningen för sina bloggar och kör WordPress MU istället. Bra där, byt ut resten av plattformen nu också!


 • What features do you want in WordPress 3.0?

  I’m happy to see that the core development team behind WordPress have decided to adapt a less chaotic project management method for WordPress 3.0 and beyond. A blog post on the WordPress dev blog, written by Jane Wells, details this well. It also points to a forum thread where the community can discuss what features we really want for 3.0, so that the feature freeze can be set and the work can get a bit more focused.

  That is opposed to everyone pushing their very own favorite features and making every release of WordPress grow and grow and grow, before it finally hits feature freeze. Less features per release means more time to squash bugs, and hopefully that will mean that silly stuff like scheduled posts breaking like it did with version 2.9 (the upcoming 2.9.1 will fix that, meanwhile use this plugin) won’t happen as easily. (more…)


 • VisitSweden väljer WordPress MU för intranätet

  Jag har väntat hela dagen (gårdagen egentligen, men detaljer detaljer!) på att skriva en post om Fredrik Wackås lilla case study på VisitSwedens intranät. Det låter sjukt mossigt, men det är det faktiskt inte, riktigt intressant rentav. Man kör nämligen WordPress MU, alltså fleranvändarversionen av WordPress. Smart, säger jag, och låter Wackå prata lite via citatknappen:

  Investeringen då? Ja, egentligen ingen alls. WordPress är gratis, tilläggsprogrammen är gratis. Google tar inget betalt för kalendern och RSS kostar inte en krona. Sen ska delarna givetvis sättas samman och precis som VisitSweden vill nog de flesta ha en egen design. Det innebär en tidskostnad, oavsett om tiden köps in eller om kompetensen finns internt.

  Så inte gratis så klart, men billigare än merparten av intranätslösningarna som finns, är Wackås slutsats. Den är i linje med min, och faktiskt tämligen universal idag när man ställer open source-programvara av det lite bättre snittet mot betallösningarna. Pengar att spara för alla kloka, såväl som för de som drömmer mardrömmar om finanskrisens effekter.


 • TV4 satsar på WordPress MU

  Läser på MKSE att TV4 ska lansera sajter som bygger på fleranvändarversionen av WordPress, nämligen WordPress MU. Bra! (Jocke hittade först.)


 • Idag började ett nytt projekt

  Jag är nu officiellt fullbokad för hela mars, och troligtvis en bit in i april. Det må vara lågkonjunktur, och många av mina amerikanska kunder har dragit öronen åt sig, men det har inte minskat förfrågningarna. I många fall är jag för dyr, det verkar som att många tror att bara för att det är skakigt finansiellt så kan man få designjobb gjort för en tredjedel av priset.

  (Det kan man inte.)

  Idag startade ett längre svenskt projekt som involverar WordPress MU, alltså fleranvändarversionen av WordPress. Jag har inte använt den på länge (inte sedan första versionen av Pakten, som körde WPMU) men följt utvecklingen, så det passar mig perfekt. Dessutom har jag rätt fria händer. Kommer berätta mer allt eftersom, men just nu är det hysch-hysch.

  Mycket i startgroparna nu, måste jag bara säga. Hej alla ni som vet att jag menar er…


 • Mer strul kring Blogg.se

  Kanske minns ni problemen kring Blogg.se, publiceringssystemet, och Allers? Annars finns det att läsa här och här.

  Nu är det oväsen igen, men den här gången är det livsstilsnätverket Spotlife, med populära modebloggare som Blondinbella i spetsen, som är i blåsväder och vägrar betala en faktura på 21 000 kr. Fast till Resumé säger de att de ska skärpa tonen eftersom Blogg.se-folket har saboterat. Nämnda typer hotar å sin tur med avstängning om det inte blir ordning och reda.

  Det stora frågetecknet är förstås varför man använder Blogg.se över huvud taget? Ärligt talat, Spotlife-typer, det är enkelt att installera WordPress och nästan lika enkelt att komma igång med fleranvändarversionen WordPress MU. Slå en signal vetja!


 • Allers kör över Blogg.se-grundarna

  Allers äger Blogg.se, en tjänst där man kan starta sin egen blogg, som körs på en av grundarna egenutvecklad plattform. När Allers köpte Blogg.se fick man låna själva plattformen i ett år, för 3,1 miljoner kronor. Det finns tydligen kontrakt. (more…)