1996, innan bubblan brast

Fredrik Wass på InternetWorld skriver att 1996 var webbens guldår, och drar paralleller till topp 100-listan som de nyligen publicerat, med Ving i topp. Listan tänker jag inte kommentera, det blir bara gnälligt från min sida eftersom jag kort och gott inte håller med. Networkers.se pratar desto mer om den, men med väldigt egna ögon får man väl säga. Magnus Höij försvarar listan i kommentarerna, och redovisar det tokiga urvalskriteriet kring lokala kontra nationella tidningar. Det är många som tycker till om listan, som vanligt.

1996 var det dock. Då hade AlfaWeb ett par hundra tusen sidvisningar i månaden och ett numera uppköpt (eller nedlagt?) annonsnätverk lovade guld och gröna skogar för hobbyportalen. Det blev det aldrig, desto bättre gick det för TVspel.nu under de kommande åren. Jag var inte igång för fullt då, 1996, men nog kändes det som att allting var möjligt då. Lite som nu?

Det är ingen bubbla, skillnaden den här gången är att man faktiskt tjänar pengar, till skillnad från drömmer om att tjäna pengar. Däremot snurrar det en hel del riskkapital, vilket kanske kan komma att minska om för få projekt lyckas, men det är något helt annat.