Bloggar.se börjar med nofollow

Bloggar.se har börjat med nofollow på sina länkar. Det betyder att länkar från bloggar.se, till din blogg, inte är värda något ur sökmotorsynpunkt. Frågan är om de var det i vilket fall som helst, med tanke på att sidor enbart innehållandes en massa länkar i regel indexeras lågt, men ändå. Rent principiellt tycker jag att en länk endast skall ha nofollow på sig om det rör sig om en annons eller helt enkelt är ett tveksamt mål.

Nakna Sanningen drar det dock lite längre och manar på bojkott, eller i alla fall att vi nofollow-markerar vår länkar till bloggar.ses etiketter.

Resonemanget är dels att det hela började som ett utbyte från början, du länkar till bloggar.se, och får en länk tillbaka som andra kan hitta. Rent och fint. Nedvärderar man nu länken med nofollow från bloggar.ses sida, så kan man ifrågasätta detta, förstås. Och det här är förstås lite oroväckande:

Det enda rimliga är att antingen inte länka till bloggar.se alls eller att sätta nofollow på länkarna, detta för att förindra att Google tycker att du håller på och länkar till olämpligehter och av den anledningen ger dig ett straff. Det är inte alls säkert att det kan hända men varför chansa när du ändå inte får något tillbaka.

Frågan är dock hur avindexerad bloggar.se är, om alls. Söker du på “bloggar” med Google så är det översta resultatet. Jag tvivlar med andra ord på detta, men har inte följt upp.

Däremot är frågan om man borde sätta nofollow på länkar till bloggar.se, eftersom det är sättet man själv behandlas på? Principiellt tycker jag det, men har inte tagit något beslut för exempelvis Pakten ännu, som alltså länkar till bloggar.ses etikettsidor.

Vill du sätta nofollow på dina Bloggar.se-länkar?

Det är enkelt, lägg bara till följande i din länk: rel="nofollow"

Så en länk till http://bloggar.se/om/iphone skulle alltså se ut så här:

<a href="http://bloggar.se/om/iphone" rel="tag nofollow" />