Bloggpriserna har duggat tätt

Ja, inte över mig alltså, men över bloggosfären. Dels var det Aftonbladets Stora Bloggpriset, och dels så avgjordes Kulturblogg Award medan jag var sjuk. Den senare var det förstås lite surt att missa, eftersom jag varit inblandad som del i juryn, men inte mycket att göra åt.

Följande vann Kulturblogg Award-priser:

Bäst bokblogg:
En annan sida
En personlig bokblogg som präglas av stor kärlek till böcker och sociala medier och som också lyfter fram andra bloggar genom frikostigt länkande och en boksökmotor.

Bästa filmblogg:
Bloggywood
En färgstark filmblogg som syns, som sticker ut och som tar vara på webbens alla möjligheter och som älskar att snacka film.

Bästa musikblogg:
Dagens Skiva
En blogg som visar hur också större sajter kan bygga på interaktivet, ett föredöme för många mediesajter, ett exempel att lära av och ta efter för stora redaktioner. Och en skattkista av skivtips och musiksnack för alla musikälskare.

Bästa kulturblogg, övriga områden:
Lotten – en golgatavandring på legobitar
En blogg som sprudlar av upptäckarglädje inom sociala nätverk och kultur och nöje, en blogg som sätter kulturlivet mitt i vardagslivet. En varm blogg som gör alla glada.

All Star Award: öppna klassen:
Rebel Music
En blogg fylld av musiklust och gemenskap och som visar att reggae regerar på webben. En blogg där besökarna känner sig välkomna och där bloggen är som ett nav i en gemenskap.

Motiveringar, information och annat hos initiativtagaren Kulturbloggen.

Vad gäller Stora Bloggpriset så blev vinnarna följande:

Nöje & Kultur
Bokhora

Mode
Style by Kling

Sport & Fritid
Marcus Birro

Livsstil
Husmusen

Prylar & Teknik
Moderskeppet

Vardag
Tonårsmorsa

Politik & Samhälle
Opassande.se

Rätt blogg vann? Inte vet jag, tycker bara det är positivt att bloggosfären får utrymme i gammelmedias blickfång, med gala på Nalen och allt. Det kan definitivt inte skada.