Börja Blogga arkiverad

Jag har arkiverat Börja Blogga, mer eller mindre tillfälligt. Alla gamla länkar fungerar (springer du på något trasigt så skrik gärna till) och det går fortfarande att kommentera posterna, något jag inte vet om jag tänker ha kvar på sikt.

Börja Blogga var mitt projekt på första 24 Hour Business Camp och blev väldigt lyckad. Förutom att bloggposterna uppskattades av läsarna så är exempelvis sidan svenska pinglistan väldigt omtyckt. Sajtens innehåll har använts som grund i utbildningar och har hjälpt journalister med “så här börjar du blogga”-artiklar genom åren.

Rent ekonomiskt började det bra för Börja Blogga, dels genom välvilliga annonser, och dels tack vare den typ av uppdrag sajten direkt drev till mig. Jag har kunnat spåra en handfull mer eller mindre lukrativa uppdrag till sajten. Det var också hela tiden planen, Börja Blogga skulle stå på egna ben rent ekonomiskt, med direkta intäkter alltså, men framför allt skulle den stärka tjänster och projekt samt konsultverksamhet. Indirekta intäkter blev också den goda affären.

Dessvärre tog annat över, och Börja Blogga hamnade i skymundan. En återlansering gav sajten lite nytt liv, men det tog aldrig riktigt fart, och sedan fick den bli tyst igen. Jag har under en tid letat efter en köpare och förhandlat med några intressenter, men inget har fallit på plats. Vissa verkar ha svårt att betala för en blogg som inte är uppdaterad på ett år, andra oroar sig över hur de ska tjäna på köpet och hur det passar ihop med deras befintliga projekt. Rimliga invändningar får man anta, men lite synd – jag hade gärna sett Börja Blogga leva vidare med löpande uppdateringar.

För mig är det dessvärre inte aktuellt att ha sajten rullande, så jag har därför arkiverat den tills vidare. På så vis kan den fortsätta vara en resurs för de som behöver den i alla fall. Ämnet “bloggande”, för såväl nybörjare som erfarna rävar, får jag däremot säkerligen anledning att återkomma till framöver.

Så här såg för övrigt sajten ut inte långt efter lanseringen: