Börja Blogga två månader senare

Börja BloggaDen 23 januari lanserades sajten Börja Blogga, mitt projekt på 24 Hour Business Camp. Idag är det tre två (skrev fel!) månader senare och jag säger rakt ut att det blev en succé!

Hur menar jag då, undrar vän av ordning? Det finns trots allt inga annonser på sajten, och då kan man väl inte tjäna pengar?

För det första så handlar det inte alltid om pengar, faktum är att Börja Blogga inte är tänkt att driva direkta intäkter i första (eller andra) hand över huvud taget. Det är som sagt inga annonser på sidan, och troligtvis så kommer jag inte peta in några i 1.1-uppgraderingen heller. Nej, det främsta syftet är att bygga varumärket, placera sidan bra i sökmotorerna (trea på Google med frasen “börja blogga” just nu), samt etablera mig ytterligare som bloggexpert.

Just det, etablera mig. Läs den här posten om värdet av att vara en auktoritet, passande nog publicerad idag på just Börja Blogga

För det andra så kan jag faktiskt räkna pengar om jag vill. Tack vare Börja Blogga så har jag stärkt min auktoritet inom nischen bloggande (se exemplet i auktoritetsposten). Det i sin tur har gett mig flera nya uppdrag, varav två direkt kan tillskrivas sajten. Jag tänker inte sätta en prislapp på detta, men tidsmässigt är det en väldigt bra affär och jag är nöjd.

Nästa steg för Börja Blogga är just uppgraderingen till version 1.1. Jag hade egentligen hoppats rulla ut den tidigare, eller idag i alla fall, på tvåmånadersdagen, men det har varit lite för mycket jobb. Vilket, som sagt, är delvis projektets fel…!

Jag är övertygad om att jag får anledning att återvända till Börja Blogga längre fram. Min alldeles personliga åsikt är att det är en trevlig liten sajt som fyller sitt syfte väl – för mig såväl som för läsarna. Det är kanske lite uppblåst att säga så, men jag är glad och nöjd över att det jag fick ur mig på 24 timmar för två månader sedan idag känns som en närmast löjligt bra affär.