Gameplayer och TV4 är kompisar, Resumé kokar soppa på en spik

Gameplayer TVDet har surrats lite om att TV4 och Umit skall ha krockat – allt baserat på Resumés artikel om hur Umit skall ha sålt reklamtid de inte hade rätt tid. Vilket de hade, försäljningsdirektören som Resumé bygger sin artikel på var inte informerad. Pinsamt för Resumé (som inte direkt håller världens högsta klass) och pinsamt för TV4.

Däremot kanon för Umit, som fick ett klockrent förhandlingsläge med TV4 inför breddningen av Gameplayer TV-sändningarna.

Just det, inga avtal är uppsagda – däremot flyttar Gameplayer TV troligen från TV400 till en annan TV4-kanal (TV4+ kanske?) för att nå en större publik, och avtalet förlängs till 2008. Dessutom blir det nya spridningskanaler för programmet, bland annat via TV4 Anytime (bredbandstjänst) och webb-TV:n på TV4.se. Det finns en nyhet om saken på Gameplayers sajt.

Kul för Gameplayer-gänget, gratulerar grabbar!

Och för spelbranschen kanske det kan bli en liten läxa också, det här: fråga alltid efter kommentarer hos källan innan ni kör en story. Vad blaskor som Resumé skriver kan man knappast lita på. Där har ni också svaret till varför jag inte körde någon post igår…