Intervju med Ted Valentin, om kartsajter och det hemliga projektet

Ted Valentin är mannen som släpper alla dessa kartsajter på löpande band, en nätentreprenör om någon. Jag skickade några frågor till Ted för att se hur han egentligen tänker kring sina karttjänster, samt för att se om jag kunde få någon form av inblick i det där nya hemliga projektet som skall släppas den 2 oktober.

Det fick jag. Du läste det här först…

Du har blivit kartmannen, eller kart-Ted om du vill, med hela bloggsfären. Hur kommer det sig att du bestämde dig för att satsa på karttjänster?

Förut höll jag på med tidningar (jag drev bland annat en sajt som hette Tidningsbutiken). Men jag sålde det företaget förra året, eftersom jag ville hålla på med något som skulle vara lite mer spännande för mig som programmerare. Så då valde jag kartor. Det är ett spännande område. Precis vad som helst kan hända inom kartområdet under de närmsta åren.

Vilken kartsajt är mest populär?

Just nu är det Sushikartan.se och Wifikartan.se. Badkartan.se var mest populär i somras, när det var som varmast i juli hade den 6000 besökare per dag.

Jag är nyfiken på hur du tänker knyta ihop allt det här på Allakartor.se, den säger bara “kommer snart” just nu som bekant. Vad är dina planer där?

Allakartor.se är nog bara ett samlingsnamn, inte en egen tjänst. Det kanske kan bli en egen tjänst så småningom, men i så fall har jag ingen aning om hur den kommer att se ut. 🙂

Du har sagt att du startar projekt och tar det lite som det kommer, men någon form av affärsmodell för dina kartsajter bör du rimtligtvis ha? Eller är det kanske så att du kan unna dig att låta det bero tills det verkligen behövs, tack vare försäljningen av ditt tidskriftsimperium?

Affärsmodellen är att vissa av kartsajterna ska drivas i samarbete med företag. Som du såg släppte jag Studentrabattkartan.se i samarbete med Mecenat.se tidigare idag [se min bloggpost om detta /TDH]. Tanken är att det ska komma fler liknande kartor, exempelvis Picknickkartan.se i samarbete med ICA, eller Utflyktskartan.se i samarbete med Hertz biluthyrning. Och så vidare!

Slutligen, säkert att man inte kan locka fram en liten hint kring det nya projektet du nämnde? Nyfiken är man alltid…

OK då. Den hemliga sajten ÄR en karta den med. Men den kommer att se ganska annorlunda ut från de andra kartsajterna. Den kommer nämligen att presentera mer flyktig information…

Jag skulle vilja tacka Ted Valentin för att han tog sig tid att svara på mina frågor. Besök Teds blogg, där det även återfinns länkar till alla kartsajterna – hela åtta lanserade och fyra till på ingång. Han är flitig, den där Ted…