Linux glassar till sig – med tryckskärm och Google Desktop

Det är inte bara Mac OSX och Windows Vista som ser bra ut – man kan även ta någon av Linux-distributionerna och piffa till en aning. Det kommer inte direkt automagiskt med installationen, och det är ärligt talat fortfarande inte helt problemfritt, men det går att göra rätt coola grejor.

IDG tipsar om det här klippet, inget direkt nytt, men det är rätt intressant att se hur man kan använda en tryckskärm för att förändra arbetsflödet. Brorsan diggar det garanterat… Måste bli rätt kladdigt dock. Missa inte heller baksidan av att slänga runt med 3D-objekt med fingrarna, runt 1:25 eller så om du inte orkar vänta.

Finns lite andra kul grejor man kan göra med Linux också. Här är exempelvis en video med Vista vs. Beryl, där det senare är ett sorts grafikskinn till Linux fönsterhanterare. Vi ser ett sådant i videon ovan också.

Kul avslutning på den va? Det är en klassiker… Posten avslutas med fördel med ett flådigt teknikdemo för Beryl. Blandad kompott. Som synes kan man få rätt snygga grejor ur ett Linux-system med.

Sugen på att prova? Ladda hem live-CD:n från Ubuntu och testa hur väl Ubuntu fungerar på ditt system. Verkar det lovande så installera och pimpa på. Glöm inte nyligen utannonserade Google Desktop for Linux bara.