Metro länkar vidare, men var är bloggarna?

metrosajter1.jpgMetro har lanserat en ruta som länkar vidare till andra nyhetskällor under rubriken “På andra sajter”.

”På andra sajter” läser automatiskt av 180 nyhetssajter, allt från lokaltidningar till sportpress. Vilka källor som ska användas omvärderas hela tiden och källor som visar sig vara dåliga tas bort och nya läggs till, allt för att läsaren ska få så relevanta lästips som möjligt.

Tjänsten levereras av Aitellu, som slår sig rejält på bröstet och snackar om rocket science. Citat från tunga internetprofiler som Björn Jeffrey och Mikael Zackrisson åtföljer utannonserandet.

Jag ställer mig frågan: var är bloggarna?

I teorin skulle de kunna vara med i rutan, om nu Aitellu klassar dem som värdefulla förstås, men när jag klickar runt ser jag ingenting. Man tycker att det borde vara gott om lämpliga länkar på storyn om The Pirate Bays bloggtjänst BayWords, men där är endast en ensam IDG-länk. Kanske har det inte skrivits mer om saken? Okej, något annat då – Mac-kopian från Pystar, men där får vi tre IDG-länkar, inget mer. Det här finns absolut i bloggosfären!

metrosajter2.gif

Klickar man runt lite på Metros sajt så hittar man gott om länkar till kvällstidningar, etablerade sportsajter, några lokaltidningar, och förstås Stockholmsjättarna. Tämligen ospännande, men klart bättre än att inte länka alls förstås.

Återigen, var är bloggarna? Twingly kan känna sig lugna.