Microsoft köper Skype – lite distans tack

Allt pekar på att Microsoft köper Skype för en tramsig massa miljarder. Och vad händer då i våra kära sociala nätverk?

Det kastas skit förstås. Det är ju Microsoft.

Skämt som Skype Home, Skype Premium, Skype Ultimate etc. är vanliga, och lite småmysiga tycker jag. Minst lika vanligt är att man utbrister “NOOOOO!!!” på värsta Hollywood-vis, och att man nu ska se sig om efter en annan tjänst att använda för nu dog Skype. Slutligen, många tror nu att Skype kommer gå i graven, för när man är köpt av Microsoft är det tydligen slut.

Två saker slår mig:

  1. Kommer ni ihåg när Skype köptes av Ebay? Det gick uppenbarligen bra…
  2. Det är okej att hata Microsoft, men nåde dig om du dissar Google!

Jag tycker det är humor.

Om Google hade köpt Skype så hade det jublats, hyllats, och talats om en ljus framtid. När Microsoft gör det är det slutet på en tjänst, allt är kört och himlen faller ner. Fastän det är precis tvärtom. Finns det något företag som krossat så många bra tjänster och idéer som Google? Jaiku någon? Google lanserar, lanserar, lanserar – och sedan lägger de ner, ner, ner. I bästa fall. I värsta så skvalpar deras tjänster bara omkring utan omsorg.

De är gratis att använda, du får inte klaga!

Nonsens. Det är dags att lägga ner kärleksaffären med Google och öppna ögonen. De är långt ifrån perfekta, och do no evil har jag slutat tro på sedan länge. Det berömda mottot är bortglömt, eller begravt.

Så Microsoft köper Skype. Det är det bästa alternativet, för Googles track record vad gäller köpta bra tjänster är allt annat än positivt, och Facebook – som också sägs vara med i leken – litar jag inte ett smack på.