Om att twittra konferenser

Du är på en konferens och hör någon smartskalle prata om fantastiska saker. Koncept, tekniker, visdom och lösningar haglar över åhörarskaran – som drar upp sina iPhonar och börjar dela med sig till omvärlden via Twitter (här är jag). Resultatet blir oneliners ryckta ur sitt sammanhang, ofta samma från olika deltagare – som sedan retweetas och sprider sig som en löpeld.

Ger det verkligen något?

Twitterflödet kan absolut vara ett sätt att följa vad som händer på en konferens, men att mata ut brottstycken från allt som händer tror jag inte är den optimala lösningen. Det blir kvantitet före kvalitet, och dessutom lätt missförstånd.

Något att tänka på nästa gång du är på konferens och börjar skriva i Twitter-appen. Det är tillräckligt mycket eko i ekokammaren för mer kvantitet, i synnerhet när många av vår lilla klick är på plats och gör samma sak.


0 responses to “Om att twittra konferenser”

 1. Dessutom är det troligen totalt ointressant för merparten av ens followers.

 2. Vet inte riktigt. Jag “antecknar” ibland i twitter. Dt är rätt personligt. Vissa talare som tex mr solis bygger upp sina prezis med max 140 tecken per slide som default. Sdan är det ju faktiskt så att man kan tweeta med flera tweets ell tweetförlängningstjänster. Oxh så många är det väl inte som tweetar samma? Är det det, vet man iaf att det är viktigt 🙂

  1. Många som twittrar samma = en självklar/fyndig oneliner. Säger mindre om innebörden tror jag.

  2. Många som twittrar samma = en självklar/fyndig oneliner. Säger mindre om innebörden tror jag.

 3. Vet inte riktigt. Jag “antecknar” ibland i twitter. Dt är rätt personligt. Vissa talare som tex mr solis bygger upp sina prezis med max 140 tecken per slide som default. Sdan är det ju faktiskt så att man kan tweeta med flera tweets ell tweetförlängningstjänster. Oxh så många är det väl inte som tweetar samma? Är det det, vet man iaf att det är viktigt 🙂

 4. Ibland skapar det nyfikenhet kring en talare. Oftast blir det mest tjatigt.

 5. Ibland skapar det nyfikenhet kring en talare. Oftast blir det mest tjatigt.

 6. Skulle vara mer matnyttigt med en Bambuser-feed eller om någon skriver ett personligt referat av tillställningen i bloggform, tycker jag själv. Alltså håller jag nog med dig, TDH.

 7. Precis som vanligt på Twitter är det sällsynt med bra konferens-tweets. Man skriver nog mer för sig själv än sina “följare”, för att visa att man är på en konferens eller hinna först med en fräck soundbite. Istället för att fokusera på föredraget, anteckna och lära sig något.