Tre tankar om Mountain Lion

Jag vet, jag är sen till diskussionen, första punktsläppet till Mountain Lion är redan på beta 2 så det här är gamla nyheter. Fast inte för mig, för när Mountain Lion släpptes (och ni gnälled om installationstider på timmen) så satt jag och mådde bra vid en sjö i skogen. Inte längre dock, så nu kör jag Mountain Lion på min Air, men fortfarande Lion på såväl Mac mini-servern som MacBook Pron och iMacen.

Så, tre tankar om Mountain Lion.

  1. Notiscentret är grymt bra, men precis som på iOS behövs en rejält funderare för hur många påminnelser som faktiskt behövs.
  2. Meddelanden och Mail har blivit bättre, men det är inte direkt tidernas snyggaste appar. Den senare har ersatt Sparrow för mig efter att Google köpte och ströp e-postklienten för övrigt.
  3. Påminnelser är en fortsatt besvikelse, men att ha Anteckningar på såväl Macen som iOS gillar jag skarpt. Det är än mer uppenbart att iCloud är en blivande killer feature för Apples alla produkter.

Det är en del ballongbollar, Safari (version 6, ute till Lion med) är bra men inte helt stabil alla gånger, och Mail i kombination med Alla mina filer-alternativet i Finder är en given krasch. Jag vet att vissa, däribland Odd Alice egna Alexander Danling, har haft problem med krascher när de kört tyngre program, men det elakaste jag kör på min Air är Apple-program som Mail och Pages – Pixelmator fungerar är lika underbart bra som tidigare.

Köp, fast har du väntat så här länge så kan du nog vänta tills första punktversionen är ute, den är säkerligen mer stabil och det kommer inte dröja länge nu.