WordCamp Stockholm 2012 #wpsthlm

2010 gick WordCamp Stockholm av stapeln, och naturligtvis ska vi har fler WordPress-konferenser. Målsättningen var ett WordCamp Stockholm även förra året, men sponsorerna var uppbundna och först när det stod klart att det helt enkelt inte gick ihop ekonomiskt kom ytterligare erbjudanden om pengar. Då var tiden för knapp för att lösa det. I år har det fungerat bättre.

Först ska kanske tilläggas att WordCamp Stockholm 2010 gick med förlust, knappa 20 000 kr. Det i sig är förstås inte acceptabelt med tanke på hur många förlorade arbetstimmar det även är för undertecknad samt Malin på Odd Alice, men ändå helt okej. Vi har lite bättre marginaler i år för att på så vis säkra upp bättre finansiellt. Lev och lär, som det heter.

Nog om det, vi blickar framåt mot WordCamp Stockholm 2012 istället!

WordCamp Stockholm 2012 och Internetdagarna

I år samarbetar vi med Internetdagarna, en tillställning anordnad av .SE varje år. Det betyder att WordCamp Stockholm 2012 hålls på Stockholm Waterfront måndagen den 22 oktober.

Vad betyder det för WordCamp Stockholm då? För det första så säkrar det tillställningen med en så stabil partner, vi har bokade lokaler (gott om plats!) och en infrastruktur på plats, med internet och kaffe och lunch och middag och mingel och så vidare. Allt till bra pris dessutom, prislappen 2010 var inte överdrivet hög, men i år blir den lägre. Kort sagt, mycket av det som annars måste trixas med via sponsorer är redan löst, så de extra sponsorer vi tar in kommer istället gå dels till saker inför WordCampet, och dels till kul saker på plats.

Inför WordCamp Stockholm 2012

Just det, vi tänker oss inte bara en endagarskonferens här. Jag återkommer till konceptet “WordPress i Sverige 2012” inom kort, men så länge kan jag säga att vi tänker oss löpande händelser som leder fram till WordCamp Stockholm 2012. Det innefattar allt från mindre tillställningar till tävlingar och annat vi kan göra för att ytterligare driva fram en tajtare WordPress-community här i Sverige.

Naturligtvis innefattar inför-arbetet även en mängd praktiska saker, som att ta reda på vilka ni vill höra prata på WordCamp Stockholm, om det finns specifika ämnen ni vill att vi ska belysa, och dylika saker. Faktum är att det kan vi börja prata om redan nu, antingen i kommentarerna här nedan (i väntan på att vi rullar ut sajten), eller på Twitter med hashtaggen #wpsthlm.

Och du. Rita en fet ring runt den 22 oktober i kalendern redan nu. Det kommer bli grymt kul.