Tag: Alexander Danling


 • Se upp för 20-tums iMac, Karolina Lassbo slutar på Metrobloggen, och TV-tablåer online är det nya svarta

  Jag försöker vanligtvis låta bli att jobba/blogga på helger, men ibland så går det helt enkelt inte. Fast i ärlighetens namn så är det här skrivet under gårdagen. Som magi, inte sant? (more…)


 • Tyst från E3 i Santa Monica

  E3Live.seFörvisso har spektaklet inte brakat ut än, men det är ändå förvånansvärt tyst på de svenska spelsajterna. Gameplayer har en tunn specialsida (lär nog fetas framöver, snygg topp ala Alex), Benke småbloggar på Gamereactor och Gamecores återkommande specialsida för E3 visar en splashbild. Ingen från Loading (dvs. Reset Media-gänget) har kommit igång med E3-bloggande ännu, något som Hjemmet Mortensens gubbar däremot gjort med råge, med bloggen E3Live.se (via Naseer). Det är lite oväntat, de suger online annars (bortsett FZ, som de klokt nog köpte) – katastrofen SuperPlay.se är avskräckande exempel på precis hur man inte bör göra. (more…)


 • Det här är Kong på Umits vis

  Nya KongNi känner troligen till bakgrunden vid det här laget, men jag drar (läs: länkar) den en gång till. Jag sålde mina svenska sajter, inklusive Kong, till företaget Umit tidigare i år. Umit driver även spelsidan Gameplayer.

  Många har undrat om Umit bara tänkte länka kong.se till gameplayer.se, men så är alltså inte fallet. Nya Kong är på ingång och jag har fått skärmdumpar. (more…)


 • Mör måndag

  I’m here for Andy’s svensexa!Kaffet skär i halsen idag, blir till att leva på Strepsil och Fisherman’s Friend ett tag tror jag. Det är mitt eget fel, men vad skall man göra när det är svensexa för polaren? Just det, man kör hårt och tar konsekvenserna – det var det värt. Kanondag.

  Tack till Alex för sköna bilden! Den prydde våra t-shirts hela dagen!

  Annars så tänkte jag ta det lite lugnt den här veckan. Ett stort och långtgående projekt har börjat, ett annat är så gott som avklarat (min del i alla fall, lansering vilken dag som helst) och ytterligare ett halvvägs. USA och/eller hemligt, så det får stanna där – nyfikna håller koll på tdhedengren.com, som för övrigt snart får TDH 2.0-behandlingen. Taggmoln med mera kommer till tdh.se den här veckan också, betan närmar sig sitt slut. (more…)


 • Därför sålde jag Kong

  KongDen tredje och sista sajten jag sålde till Umit, och som därmed stängde spelnätverket jag pysslat med i tio år, var Kong – flaggskeppet. De båda andra har jag redan skrivit och resonerat om, först Sportgamers och sedan Gamer – självfallet skall Kong få samma behandling.

  Att sätta Kong i perspektiv är svårt. Det är frukten av vad jag startade 1997 och har under flera år varit min huvudsakliga inkomstkälla. Vad man behöver förstå är att jag levt på spelsidor i Sverige, en bedrift som knappast ger någon lyxtillvaro men en frihet att göra något jag älskar på mitt vis. Oavsett om det inneburit nya designer, förändrat materialflöde och format, eller något annat. Jag är och förblir bäst när jag får starta och starta om projekt.

  Kong har varit lekstuga lika mycket som spelpublikation. Jag är stolt över den. (more…)