Tag: Appmagasinet


 • Appmagasinet lever och mår bra

  Jag är notoriskt dålig på att tipsa om saker jag pysslar med. Som Appmagasinet, en e-posttidning som utkommer med sitt femtiotredje nummer i morgon fredag. Det handlar om appar, förstås, till iPhone och iPad. Prenumerationen är så klart gratis såväl som spamfri, och du kan förvänta dig ett nummer av Appmagasinet i veckan.

  Just nu, ska kanske tilläggas, för det är saker i görningen. Inget att utannonsera, inget att lova, men låt oss bara säga att det inte är någon slump att Spelbloggen tuffar på lite extra… Nej, jag har inte släppt allt och sadlat om till publicist (igen), men ett experiment är i görningen. Tills det är värt att tala om, samt så klart visa, så hoppas jag att såväl Appmagasinet som Spelbloggen ska tilltala.


 • Appmagasinet är tillbaka

  Goda nyheter för appnördar, för Appmagasinet gjorde comeback i dag, bara ett halvår senare än planerat.

  Appmagasinet #46

  Så här skriver jag i introduktionen till det nya numret:

  Vet ni, det känns kul att vara tillbaka! Den ursprungliga planen var att Appmagasinet skulle ta en paus över sommaren 2015, och följaktligen vara tillbaka hösten därpå, men så blev inte fallet. Det här är något av ett experiment, och det tog ett tag att lista ut vad som var nästa steg. Nu finns det någon form av roadmap för vart Appmagasinet är på väg, och därför känns det naturligt att ta vid där vi slutade, med något skruvat upplägg. Förhoppningsvis ska det falla er alla i smaken. Appmagasinet handlar förstås fortfarande om iOS och appar till iPhone och iPad, med ett stäng av Apple Watch och Apple TV.

  Om du prenumererar har du redan Appmagasinet #46 i din inkorg, annars dyker det upp i arkivet vad det lider. Vill du teckna en prenumeration så gör du det här.


 • Appmagasinet kommer också tillbaka

  Det är mycket som återuppstår från, tja, det islagda, den här veckan. I onsdags var det Spelbloggen, och i eftermiddag så är det Appmagasinet. Den sistnämnda är fortfarande ett nyhetsbrev med inriktning på appar till iOS, det vill säga till iPhone och iPad. Upplägget är lite annorlunda jämfört med de första 35 numren som publicerades, och det kommer inte bli lika strikt som tidigare heller, vad gäller vad som behandlas och hur varje nummer innehåller. Den rigida strukturen var en av sakerna jag ville slippa med nya Appmagasinet, och nummer 36 är det första steget i den riktningen.

  Än så länge finns det ingen ny sajt för Appmagasinet, men det kommer säkerligen något sådant vad det lider med. Såväl Spelbloggen som Appmagasinet är båda i sin nyfunna linda – räkna med att det kommer skrivas på dem båda.

  Teckna en prenumeration på Appmagasinet här (har du redan en så behöver du så klart inte teckna dig på nytt), samt – om du är spelintresserad – på Spelveckan med Spelbloggen här. Den sistnämnda är något av ett experiment, på många sätt och vis, så vi får se var det slutar.


 • Du prenumererar väl på Appmagasinet?

  Visst prenumererar du väl på Appmagasinet? Det är gratis och en given godisbit i inkorgen varje torsdag för dig som är intresserad av appar till iPhone och iPad.


 • Fjorton nummer senare

  Det blev fjorton nummer av Appmagasinet i år, ett varje torsdag klockan 15:00, varje vecka. Jag är ganska nöjd med detta, även om det förstås finns saker jag hade önskat vi hunnit med.

  Nyhetsbrev är kul, det har jag alltid tyckt. Kong var ett e-postmagasin ett tag faktiskt, med veckovisa matiga nummer, och Appmagasinet är inte så långt ifrån detta, om än mer fokuserat på en typ av texter.

  Nog om det, nu tar vi ledigt över jul och nyår, i och med numret som skickas ut i dag. Appsugna följer förstås Appmagasinets blogg i väntan på nya nummer.


 • Du har väl inte missat Appmagasinet?

  Appmagasinet är e-posttidningen om appar till iOS, med ett nytt nummer varje torsdagseftermiddag. Prenumerationen är förstås gratis.


 • Livet just nu i en punktlista

  Det är väldigt tyst här just nu. Jag ska prata mer om hur jag tänker kring just det längre fram, men kort kan vi väl konstatera att jag just nu skriver desto mer på engelska, på TDH.me som är min engelskspråkiga sajt, samt förlägger en hel del av skrivtiden utöver det till triviala saker som böcker och tweets.

  Nog om det just nu. Här är livet just nu, i en punktlista så att alla hänger med.

  • Låt oss börja med bokskrivandet. Den fjärde utgåvan av Smashing WordPress: Beyond the Blog kommer i vinter, förhoppningsvis på den här sidan årsskiftet men det beror på WordPress-versionernas faktiska lanseringstempo och publiceringsapparaten. Jag lovar inget.
  • Det blir en uppdaterad utgåva av eboken The Writer’s iPad med, gratis för alla som köpt den första från mig förstås (så köp om du inte redan gjort det). Skulle tro att det blir slutet av november för den här.
  • Odd Alice, webbyrån som jag driver, växer så det knakar och har roliga kunder. Bland annat slänger vi ut Episerver på ännu en plats, och bygger API:er, appar, samt filar på en podcast. Mer om sådant allt eftersom det händer och blir officiellt, och då på hemsidan snarare än här.
  • Internetdagarna tar en hel del tid för mig nu, jag driver nämligen två spår/dagar: En dag med WordPress samt Det är innehållet som räknas respektive. Missa absolut inte att köpa biljett till dessa (begränsat med platser) för det är oklart hur det blir med livesändning tyvärr. Boka med koden IND13 så får du 20% rabatt, och gör du det bums får du en t-shirt, tror jag bestämt.
  • Ja, det börjar bli dags för en #wpbar i Stockholm. Jobbar på’t.
  • Jag länk-kommenterar ganska friskt just nu, och har gjort de senaste månaderna. Följ @tdh på Twitter, eller om du så föredrar så följer du Tumblr-bloggen TDHFTW, som får alla länkarna med. Fast just nu, i skrivande stund, så är kopplingarna trasiga så klart. Ironiskt.
  • E-posttidningen Appmagasinet har utkommit med fyra nummer så här långt. Från och med nästa nummer blir det lite mer innehåll per nummer, men vi håller kvar vid torsdag eftermiddag som publiceringsdag (en gång i veckan alltså), och naturligtvis är Appmagasinet helt gratis och spamfritt. Teckna en prenumeration på hemsidan, och/eller läs äldre nummer via länkarna på bloggen.

  Och som alltid, prata gärna med mig, helst på Twitter men övriga kanaler fungerar med.


 • Säg hej till Appmagasinet

  I dag lanseras Appmagasinet, en gratis e-posttidning om iOS-appar. Teckna din prenumeration här!