Tag: beta


 • Betaläs Webbpublicering med WordPress

  Världens mest försenade ebok? Kanske, och det är helt och hållet mitt fel, för att påstå något annat vore att göra en SJ, och det vägrar jag. Förmildrande omständigheter? Ja, det tycker jag nog, men det betyder absolut ingenting.

  Här är vad som faktiskt betyder något, nämligen en länk till betaversionen av eboken Webbpublicering med WordPress, i PDF-format lämpligt för framför allt skärm, tablets, och din skrivare om du tycker bättre om papper:

  Webbpublicering med WordPress – beta – BETAN ÄR ÖVER!
  PDF-version, 3,5 MB tung

  Men innan du kastar dig över eboken vill jag gärna att du läser färdigt den här posten.

  (more…)


 • Publik beta av #NotesBlog till WordPress #wpse

  Eftersom wordpress.org går i slowmotion vad gäller temaproceduren just nu så kör jag helt sonika en publik beta av nya Notes Blog-temat till WordPress. Testa gärna.


 • Help beta test the new Notes Blog theme

  WordPress 3.1 is out, and as promised I’m releasing the Notes Blog theme. However, it’s not on wordpress.org yet because I’m a bit turned off about the time they’re taking on theme approvals right now. Until the themes that I have in the pipe are approved, I’m not submitting any more.

  That means we’re looking at a public beta phase since I won’t do a sharp 1.0 release outside of wordpress.org. Get the Notes Blog theme here, and be sure to let me know what you think.


 • Testkör två saker

  Jag testkör just nu två saker. Dels bildbehandlingsprogrammet Pixelmator, som flyter snabbt och bra på min MacBook Air, och dels Binero 2.0. Blir säkerligen poster framöver.


 • Skånebloggar i publik beta

  Inatt gick Skånebloggar ut i publik beta. Jag skrev mer ingående om det lokala bloggnätverket som fokuserar på Skåne tidigare, så har du inte hört talas om det tidigare så finns mer info i den posten.

  Den publika betan är det första steget i lanseringen. Tanken är inte att vi ska köra den så länge utan vi kommer tillföra funktionalitet allt eftersom. Testa gärna.

  Efter helgen börjar instruktionsvideor dyka upp. De produceras och publiceras i samarbete med Börja Blogga. Logiskt, inte sant?


 • Publik beta av Notes Blog Core närmar sig

  En publik (som i alla som vill får testa) beta av mitt kommande WordPress-tema Notes Blog Core närmar sig. Jag skrev några rader om förfarandet på bloggen, vi är på punkt 1 där just nu för övrigt.

  Notes Blog Core kommer vara gratis för alla att ladda hem och använda, men inte förrän det når 1.0 förstås. Så jag tänkte jag skulle locka med en bild… (more…)


 • Windows 7 är lite intressant

  Ja, faktiskt tycker jag det. Inte för att Vista förtjänar sitt dåliga rykte, det är ett riktigt stabilt och lättjobbat system numera – annat var det innan SP1. Men visst, finns mycket som kunde vara bättre.

  I kommande Windows 7, som finns ute i en tämligen hyllad beta, har man fixat en hel del och putsat en massa. Det är nästan så att jag är sugen på att ladda ned betan – publik nu – och installera i en virtuell maskin. Suget gick dock över, finns betydligt roligare saker att lattja med, typ Fallout på netbooken exempelvis.

  Det gläder mig dock att Microsoft har insett vikten av ett lite mer lättviktigt system, och även om jag inte tycker att det borde behövas en lightmodell för nätböckerna och andra lowend-datorer så är initiativet i alla fall bra.

  Se även Wikipedia, bloggosfären, samt PC för Allas test, bästa-sämsta-lista, samt byta från Vista-artikel – och/eller testa själv.


 • Nu på WordPress 2.7 RC1

  WordPress 2.7 Release Candidate 1 är ute nu, och körs faktiskt här på tdh.se. Skarpa versionen är 1-2 veckor bort gissar jag.


 • uTorrent nu även till Mac

  Populära torrentklienten uTorrent finns nu i betaversion till Mac OS X. Jag bryr mig inte, Transmission fyller mina behov mer än väl.


 • Uppgradering pågår – KLART!

  Ursäkta röran och alla potentiella felmeddelanden! Uppgraderingen är klar! I alla fall den bit som påverkar själva sidan. Ladda om sidan (Ctrl+F5 i Windows, Cmd+R i OS X) för senaste versionen.


 • Ja, det är fortfarande beta

  Fick en fråga från en potentiell kund om jag tyckte det var okej att blanda engelska och svenska element i en sajt. Han syftade förstås på tdh.se. Den är inte helt lokaliserad ännu, för Notes Blog Core har inte fullt språkstöd än, så ni får stå ut med blandningen ett tag till. Fortfarande beta alltså.


 • WordPress 2.7 ute i beta 3

  Jag gissar att det här blir den sista betan av WordPress 2.7. Det betyder i så fall att långt ifrån alla kan räkna med att den automatiska uppgraderingen kommer fungera, men vi får se. Ter sig alltmer putsad.


 • Google Chrome rycker upp sig

  Googles lättviktiga webbläsare, Chrome, har fått en hög med buggfixar, men är kvar i betastadiet ett tag till. Har du Chrome installerad så uppdaterar den gratis, annars kniper du den på google.com/chrome – tyvärr endast till Windows för närvarande.


 • WordPress 2.7 i beta

  Första betan av WordPress 2.7, som jag redan kör på tdh.se, är ute nu. Testa om du vill, men var beredd på att det är ganska oslipat. För de modiga så finns det en poll om betan också.


 • Välkommen till tdh.se 3.0 beta

  Trogna besökare ser att det hänt en del sedan förra gången ni var inne på tdh.se, självfallet rör det sig om den utlovade nya designen. Som synes är allt inte klart, långt därifrån faktiskt. I vanliga fall hade jag inte accepterat att släppa en blogg i det skicka som tdh.se är i just nu, men jag behövde en förhållandevis stor och välbesökt sajt för buggtest av mitt kommande WordPress-tema. Då passade tdh.se förstås bra.

  Så vad har jag gjort?

  • Installerat senaste versionen av WordPress, en beta av ännu icke släppta 2.7.
  • Installerat betaversionen av core-temat för egna Notes Blog theme.
  • Gjort ett addon-tema till Notes Blog Core, vilket är temat du ser.
  • Organiserat om innehållet på tdh.se för att bättre passa mina planer för sajten.

  Det är Notes Blog Core-temats fel att det finns en väldig massa engelska ord överallt. Jag jobbar på en lokalisering av detta grundtema, som kommer erbjudas för gratis nedladdning någon gång kort efter WordPress 2.7 släpps. Varför vänta? Jo, dels är jag bevisligen inte klar, och dels så kräver Notes Blog Core just version 2.7 av WordPress.

  Det finns även en mängd saker jag måste fixa i addon-temat, döpt till TDHish för att det lät kul. Allt från videovisningen till saker som jag helt enkelt inte lagt in ännu, mestadels grafiska sådana, om vi bortser från allt som står på todo-listan för Notes Blog Core.

  Jag återkommer med en ny statusrapport senare. Förhoppningsvis står ni ut med röran så länge.