Betaläs Webbpublicering med WordPress

Världens mest försenade ebok? Kanske, och det är helt och hållet mitt fel, för att påstå något annat vore att göra en SJ, och det vägrar jag. Förmildrande omständigheter? Ja, det tycker jag nog, men det betyder absolut ingenting.

Här är vad som faktiskt betyder något, nämligen en länk till betaversionen av eboken Webbpublicering med WordPress, i PDF-format lämpligt för framför allt skärm, tablets, och din skrivare om du tycker bättre om papper:

Webbpublicering med WordPress – beta – BETAN ÄR ÖVER!
PDF-version, 3,5 MB tung

Men innan du kastar dig över eboken vill jag gärna att du läser färdigt den här posten.

Kan man göra en betaversion av en bok? Ja, självklart – vitsen är att den ska finputsas innan vi gör en epub-version (som ju är lite trevligare än PDF för e-läsarna), samt lägger in det sista. Ironiskt nog är “det sista”, förutom eventuella tokigheter i texten och layouten (som ni absolut får rapportera, se nedan), information om de härliga sponsorerna. Nämligen det här gänget:

I slutet av boken finns nämligen en sida med alla sponsorerna, tillsammans med logotyp och lite information om vilka de är. Det hade vi gladeligen lagt till, om alla varit duktiga och skickat in den informationen. Så är dock inte fallet, och eftersom det inte känns riktigt schysst att släppa boken med ojämn exponering, så nöjer vi oss med en kort lista med länkar i betaversionen, och fixar det till den slutgiltiga.

Med andra ord: är du med på sponsorlistan ovan vill jag ha din logotyp (för tryck) samt 140 tecken om vad ni gör. För er som undrar: whitelabel-versionen för sponsorer kommer först när den skarpa versionen är klar, förstås.

Vidare då, beträffande betaversionen och hur du kan hjälpa till. Jag vill hemskt gärna att du hör av dig, antingen i kommentarerna här nedan, direkt till @tdh på Twitter (hashtagga gärna med #wpmwp), eller via e-post, om du hittar något tokigt i betaversionen. Så vad räknas som tokigt?

  • Missar i layouten. Inte direkt kommentarer om den faktiska layoutens utseende (den kommer se ut så här, mer om det en annan gång), men rena fel. Ord som trillat bort, bilder som ligger konstigt, formatering som blivit tokig/uteblivit, den typen av saker.
  • Stavfel. Sådant händer, speciellt när något är skrivet och redigerat i omgångar under lång tid. Hittar du stavfel så meddela gärna.
  • Faktafel och luddigheter. Har jag uttryckt mig klumpigt eller snurrat ihop funktioner under redigeringen? Fullt möjligt, jag är trots allt bara människa (typ) jag med. Meddela gärna.

När du hittar något tokigt och vill rapportera så gör det gärna med sidanvisning, det underlättar markant. Illustrerande bilder, pilar och dylikt är också att önska om det rör sig om layoutmissar.

Dåså! Trevlig läsning. Den skarpa versionen kommer släppas på wpmwp.se framöver.