Tag: WPMWP


 • WordPress 3.5

  WordPress 3.5 är släppt och som alltid ska du självfallet uppdatera. Den största nyheten i 3.5 är den uppdaterade mediahanteringen, ett rejält steg framåt. Andra nyheter inkluderar putsat admingränssnitt, xml-rpc påslaget som standard, och att Länkar-delen numera är ett tillägg – men bara för nya installationer. För utvecklare finns det en del att kika på, se alla förändringar sammanställda i Codex.

  Min ebok, Webbpublicering med WordPress, kommer förstås uppdateras till 3.5. Det blir först nästa vecka dock eftersom jag har lyckats få en elak inflammation i axeln och inte klarar av längre tider vid tangentbordet. Det här skrivs således på min iPhone, med appen Poster för övrigt.


 • Här är Webbpublicering med WordPress

  Usch, jag har oerhört dåligt samvete över eboken Webbpublicering med WordPress, den är så löjligt försenad att jag vill stoppa huvudet i sanden.

  Men det tänker jag inte göra.

  Istället pekar jag er till boksidan där ni från idag kan ladda ner Webbpublicering med WordPress alldeles gratis.

  Det ni!

  (more…)


 • I morgon lanseras #wpmwp

  Vänner, det är slut med betaläsningen av Webbpublicering med WordPress – boken lanseras i morgon torsdag!


 • #wpmwp närmar sig skarpt släpp

  Betaläsningen av Webbpublicering med WordPress har gett en del bra kommentarer. Nu inväntar vi mest sponsorernas material…


 • Så fungerar sponsringen av Webbpublicering med WordPress

  Gårdagens betasläpp av Webbpublicering med WordPress har tagits emot med öppna armar, vilket jag tycker är väldigt kul så klart. Redan nu har det kommit in lite småsaker som ska fixas till den skarpa versionen, men ingenting större än så länge vilket är skönt.

  Flera av er undrar dock om sponsringen och hur den fungerar. Eftersom jag tycker det är så förbenat tråkigt att skicka en massa e-post till höger och vänster, och eftersom det här är ett synnerligen öppet projekt, så tänkte jag kort och gott berätta vad som gäller här.

  (more…)


 • Betaläs Webbpublicering med WordPress

  Världens mest försenade ebok? Kanske, och det är helt och hållet mitt fel, för att påstå något annat vore att göra en SJ, och det vägrar jag. Förmildrande omständigheter? Ja, det tycker jag nog, men det betyder absolut ingenting.

  Här är vad som faktiskt betyder något, nämligen en länk till betaversionen av eboken Webbpublicering med WordPress, i PDF-format lämpligt för framför allt skärm, tablets, och din skrivare om du tycker bättre om papper:

  Webbpublicering med WordPress – beta – BETAN ÄR ÖVER!
  PDF-version, 3,5 MB tung

  Men innan du kastar dig över eboken vill jag gärna att du läser färdigt den här posten.

  (more…)


 • Några snabba [18/7, 2012]

  Jag har legat lite lågt ett tag, både arbetsmässigt och socialt. Laddat om, funderat, och bestämt saker. Bara så att ni vet. Några fler saker jag tror ni kanske vill veta:

  • Arbetet med WPSE går framåt, det designas för fullt. Här är loggan, kanske?
  • Ja, WordCamp Stockholm ska få en sajt. Nästa vecka siktar jag på.
  • På tal om WordPress så är Webbpublicering med WordPress klar, den ska bara få lite design så släpper jag ePub- och PDF-versioner sedan. Gratis, så klart.
  • När det regnar spelar jag för övrigt Skyrim på en Alienware M14x. Dell har inte betalt mig ett smack för att jag ska säga att det är en grym spelmaskin, lite väl mycket fläktande bara.

  Som alltid så går det att prata med mig på Twitter, följ och prata med @tdh bara. Vill du däremot ha svenska uppdateringar automatade till ditt flöde så är det @tdhse som gäller – där svarar jag dock inte på tilltal (bakgrund här), otrevligt nog.


 • Några snabba [12/6, 2012]

  Lugna gatan? Nej, inte direkt – det är fullt upp på Odd Alice, och på diverse projekt. Lite lagom introverta snabba länkar och notiser den här gången, men ändå:

  • Två helger i rad har velat annorlunda, men nu är 1.1-uppdateringen av shrtNWS på gång. Ska bli kul att rulla ut de första uppdateringarna så att vi kan sikta på expansion av topics sedan.
  • På tal om shrtNWS så hamnade vi på sjätte plats i omröstningen på 24hbc.se, inte så illa. Min favorit, förutom shrtNWS, är LOL! Security för övrigt.
  • E-boken Webbpublicering med WordPress är uppdaterad till WordPress 3.4. Släpp när som helst, vi ska bara hinna layouta klart och korrigera därefter.
  • Du har väl inte glömt Bond-fredagNutopia? Vi är varma i kläderna nu, och gillar’t.
  • För övrigt har jag dragit mig tillbaka till sommarstugan, så behöver du träffa mig i Stockholm är det förvarning som gäller. Jobbar? Jo, milt uttryckt.

 • #wpmwp kommer med WordPress 3.3

  Äntligen! Så snart WordPress 3.3 är ute så släpps första versionen av e-boken Webbpublicering med WordPress. Läs det här så länge.


 • Jag har världens mest tålmodiga sponsorer

  E-boken Webbpublicering med WordPress är tokigt försenad. Jag har haft en så gott som färdig version (bildarbete kvarstår) liggande i nästan en månad nu, äntligen – men sjukdom och jobb har stoppat upp arbetet. Nästa vecka hugger jag tag i det igen, med en första PDF- och e-boksversion i sikte. Det ska bli skönt att bli klar med den första versionen och få projektet på banan, jag hatar dåliga samveten som ligger och gnager i bakhuvudet. Inte min still att sjabbla med saker så här men, ja, vi tar bakgrundshistorien en annan gång – den är full av tokigheter och desto fler tråkigheter. Ingen nämnd, ingen glömd kan vi väl säga.

  I alla fall, WPMWP är runt hörnet – vad har det med sponsorerna att göra? (more…)


 • #WPMWP är klar, anpassas just nu till 3.2 #wpse

  Äntligen. Webbpublicering med WordPress är klar och anpassas i detta nu till WordPress 3.2. Tanken är att få ut eboken veckan efter 3.2-lanseringen. Mer snart!


 • WordPress 3.1 äntligen ute #wpse #wpmwp

  Det är härligt att se att tokigt försenade WordPress 3.1 äntligen släppts. Uppdatera duktigt nu, alla! För eboken Webbpublicering med WordPress betyder det mycket, mer om det här.


 • Status för WPMWP-eboken

  WordPress 3.1 är runt hörnet. Release candidate 5 är så färdig att man inte ens går ut med den, vilket kan diskuteras förstås men det är något helt annat.

  Jag vet att ni väntar på min ebok, Webbpublicering med WordPress, populärt förkortad WPMWP. Det är oerhört frustrerande att WordPress 3.1 tagit så här lång tid. Med facit i hand skulle jag inte väntat på den här versionen, men så skulle den ha kommit förra året också. Det är som det är, gjort är gjort – nu blir i alla fall WPMWP väluppdaterad och riktigt aktuell, nog så viktigt. (more…)


 • Ny utgåva av Smashing WordPress: Beyond the Blog i april

  Det är mycket WordPress-bokskrivande för mig nu, vilket är anledningen till att jag tystnat en aning. Det och lite annat, som bekant. Idag har dock varit en bra dag:

  • Smashing WordPress: Beyond the Blog ska översättas till portugisiska. Grymt kul tycker jag, boken är alltså på väg ut i Brasilien.
  • Smashing WordPress Themes: Making WordPress Beautiful släpps nästa vecka i USA, Kindle-versionen någon vecka senare, och sedan rullar den ut löpande i Europa.
  • Idag gick jag även ut med att Smashing WordPress: Beyond the Blog får en andra utgåva. 2nd Edition ska släppas i april, och manuset är nu (så gott som) lämnat. Jag vet inte om jag fick prata om det än, men äh – jag har avrått så många att avvakta med köp av boken den senaste månaden så det började bli löjligt.

  Dessutom väntar jag fortfarande otåligt på WordPress 3.1 så att WPMWP äntligen kan ges ut. Och efter det? Jo, de närmaste månaderna är synnerligen intressanta för mig, med spännande projekt och nya uppdrag – samt en väldig massa skrivande. Som jag vill ha det.