Så fungerar sponsringen av Webbpublicering med WordPress

Gårdagens betasläpp av Webbpublicering med WordPress har tagits emot med öppna armar, vilket jag tycker är väldigt kul så klart. Redan nu har det kommit in lite småsaker som ska fixas till den skarpa versionen, men ingenting större än så länge vilket är skönt.

Flera av er undrar dock om sponsringen och hur den fungerar. Eftersom jag tycker det är så förbenat tråkigt att skicka en massa e-post till höger och vänster, och eftersom det här är ett synnerligen öppet projekt, så tänkte jag kort och gott berätta vad som gäller här.

Först och främst, tanken med Webbpublicering med WordPress är att den ska uppdateras löpande allt eftersom WordPress uppdateras. När en ny version släpps så uppdateras eboken därefter, med nya bilder och beskrivningar.

Anledningen till att det behövs sponsorer är just den här löpande uppdateringen. När version 3.5 släpps kommer det behöva korrigeras en hel del, och det kan komma att hända saker även mellan de större versionerna, om än små sådana. Sponsringspengarna finns för att täcka det här, och för att se till att projektet kan hållas levande även när det egentligen inte finns tid, ork eller lust att driva det vidare.

Sponsorerna har betalat olika mycket beroende på när de hoppade på projektet, det har varit stegvis ökning av kostnaden. Just nu ligger prislappen på 10 000 kr (exklusive moms) per år, vilket – återigen, just nu – innefattar resten av 2012 samt hela 2013. Intresserade hör av sig till mig, kort och gott. Jag förbehåller mig rätten att säga ja eller nej till vem som helst, eftersom sponsorerna måste kännas relevanta samt rätt för WordPress och öppen källkod. Jobbar ditt företag bara med Episerver är det här inte riktigt rätt för dig, men där någonstans går också gränsen.

Så fungerar det alltså. Frågor tas i kommentarerna nedan, på Twitter, eller mindre publikt direkt till mig.