Tag: CDON


 • CDON byter fakturaleverantör mitt i julhandeln

  CDON byter (tydligen) betalningsleverantör för fakturor, lagom till julhandeln. Så här skriver de i ett nyhetsbrev:

  Observera att vi per den 1 december har bytt fakturaleverantör till Qliro. Har du en faktura och lagt en order före den 1 december ska du betala till Klarna. Har du en faktura och lagt en order 1 december eller senare ska du betala till Qliro. Vi ber dig att noga kontrollera fakturan, där det tydligt framkommer vem som är betalningsmottagare, när du betalar. Tänk också på att uppdatera uppgifterna om du har sparat Klarna/CDON.COM som betalningsmottagare i din internetbank.

  För det första, mitt i julhandeln? Verkligen? Måste varit stora pengar inblandade här. Och ja, det var det: Qliro är ett CDON-företag, och därmed får de mer pengar per försäljning. Tack @olssonm.

  För det andra, om ni behöver informera så här i ett nyhetsbrev är betalflödet, galet trasigt. Kund beställer, och får tydliga betalinstruktioner. Under en övergångsperiod behöver kanske dessa flagga för att det är nya betalrutiner för de som lagt till Klarna i internetbanken, men det är inte svårare än så. Tydligt formulerat och självklar design i flödet löser detta.

  För det tredje, att toppnyheten i ett nyhetsbrev – som inte skickas ofta – är att CDON bytt en leverantör är bara tokigt. Information är bra, men det här är antingen egotrippat, eller bevis på den dåliga tajmingen som bytet från Klarna faktiskt har.


 • CDON tog sig just in på min svarta lista

  Jag har varit nöjd med CDON genom åren, de har hanterat Postens våldtäkt på varor med ro och har överlag varit en trevlig bekantskap. Så har det inte varit för alla, men jag har trots allt bränt tiotusentalskronor hos CDON genom åren. Och ja, det är medvetet att jag inte länkar dem, ingen googlejuice från mig inte.

  CDON är numera på min svarta lista.

  Jag kommer aldrig lägga en spänn hos det här företaget igen, och avråder alla – ALLA – att undvika dem i mesta mån. Deras hantering av min beställning, lagd den 14 december i år, är under all kritik. (more…)


 • CDON behöver lära sig skillnaden på dagar och veckor

  Någon borde tala om för CDON att leveranstid 1-2 dagar inte är detsamma som över en vecka. Inte kan man skylla på Posten heller, varorna har helt enkelt inte packats snabbt nog. Tur att jag inte är småbarnsfar som just handlat julklappar till hela familjen…


 • CDON gör det enda rätta, slänger ut kopieringsskyddad musik

  E-handlaren CDON visar lite cojones och sparkar ut all nedladdningsbar musik med kopieringsskydd. Det berättar IT24, som pratat med VD:n Mikael Olander om saken. Med andra ord blir det mp3 för hela slanten i CDON:s nedladdningsaffär, all läskig wmv-musik åker ut.

  – Om skivbolagen inte har lagliga alternativ som fungerar blir det omöjligt att vända den negativa försäljningstrenden för musikbranschen. Det är endast med lagliga alternativ som vi kan få bukt på den illegala nedladdningen och här har musikindustrin agerat alldeles för långsamt, säger vd Mikael Olander.

  Prissättningen är den vanliga, en låt för 9,90 kr, och en platta för 99 spänn. Personligen kommer jag inte köpa musik på det här sättet förrän jag kan få den med den komprimering jag vill, det vill säga närmast obefintlig, så att ljudkvalitén blir bra nog. Mp3-filer i 192 kbs är helt enkelt inte lockande, upp i 256 eller 320 åtminstone. Helst vill jag kunna välja själv.

  Bra drag, CDON!


 • Fable 2 äntligen här

  Fable IIÄntligen har CDON lyckats få iväg Fable 2, vilket beställdes förra veckan. Som bekant fick jag en läskig överraskning istället spelet, vilket fortfarande ger mig kalla kårar…

  CDON:s agerande genom hela soppan är däremot inte så imponerande. Om vi bortser från att de levererade fel, så lyckades de krångla så pass mycket så att spelet inte kom iväg i tid till helgen. Sent måndag eftermiddag fick jag bekräftelse på att det har skickats, och förklaringen till den förseningen är urbota korkad. Det är nämligen så att jag handlar en hel del från CDON, och tydligen har de en automatisk kreditspärr som gick in och stoppade den nya ordern på Fable 2 – jag gick alltså över en kreditgräns. En fiktiv sådan, eftersom jag självfallet inte skall betala två gånger för spelet! (more…)


 • Fable 2 vs. Bridget Jones Dagbok

  När man är hemma och sjuk är det skönt att kunna grotta ner sig med ett spel. Därför blev jag glad när jag såg CDON-kuverten i brevlådan, här kommer Fable 2 (och lite annat trams). Jag gillade ettan, så jag är faktiskt rätt sugen på uppföljaren.

  Dessvärre fortsätter min otur med CDON – i kuvertet låg allt som beställts (inklusive returemballage), utom Fable 2. Istället fick jag Bridget Jones Dagbok på DVD. Inte riktigt samma sak.

  Here we go again.


 • Tabula Rasa-följetongen, del tre

  Som ni säkert minns så beställde jag onlinespelet Tabula Rasa från CDON, för futtiga 79 kr dessutom. Spelet anlände, dessvärre i bitar tack vare Postens omilda behandling. Ett mejl till CDON senare och de utlovar ett nytt exemplar samt returemballage för mitt trasiga, vilket damp ned idag. Trevligt är att de “uppgraderat” mitt spel till samlarutgåvan (som jag egentligen beställde från första början, men som var slut), mindre kul att returemballaget saknades.

  Sagan fortsätter, men nu kan jag i alla fall använda min produkt. E-handel när den är som bäst, inte sant?


 • Tabula Rasa är här – tyvärr i delar

  Alltid kul att få saker man beställt, men mindre roligt när Posten har mosat dem på vägen. Så här ser Tabula Rasa ut, som jag beställde tidigare, innan plasten är bruten. Surt.


 • Tabula Rasa på väg

  Jag vet, det är inte nytt eller ens tokhyllat, men jag har varit nyfiken på Ultima Online-skaparen Richard Gariotts sci-fi-onlinespel Tabula Rasa från början. Och när det kostar futtiga 79 kr så är det svårt att låta bli, även om man bara spelar den första månaden, som ingår i alla onlinespel. (more…)


 • Så får skivindustrin tillbaka mig som (trogen) kund

  Med Sydsvenskan för ett tag sedan kom ett reklamblad från Skivlagret. En hel del nya skivor ligger på 129 kr hos dem, en klart överkomlig summa som jag för några år sedan knappast trodde jag skulle återse. Det var väl ungefär där som en CD låg när jag började köpa dem en gång i tiden, sedan gick det som bekant rätt grovt uppåt.

  129 kr för en skiva känns schyst. Jag accepterar det, under smärttröskeln på något vis. 99 kr hade varit ännu bättre, då hade jag tveklöst köpt fler skivor – det finns några mentala spenderingsspärrar helt enkelt. (more…)