CDON tog sig just in på min svarta lista

Jag har varit nöjd med CDON genom åren, de har hanterat Postens våldtäkt på varor med ro och har överlag varit en trevlig bekantskap. Så har det inte varit för alla, men jag har trots allt bränt tiotusentalskronor hos CDON genom åren. Och ja, det är medvetet att jag inte länkar dem, ingen googlejuice från mig inte.

CDON är numera på min svarta lista.

Jag kommer aldrig lägga en spänn hos det här företaget igen, och avråder alla – ALLA – att undvika dem i mesta mån. Deras hantering av min beställning, lagd den 14 december i år, är under all kritik.

  • Första leveransen anländer den 17 december, enbart böcker vilka alltid levereras separat.
  • Andra leveransen beräknas anlända den 21 december. Jag kan inte ta emot den, vilket jag vet och försöker få ändrat till ny leveransadressen men det går minsann inte. Leveransen hämtas ut idag, den 28 december.
  • Leverans nummer två är inte heller komplett. Sex varor saknas, men CDON fakturerar gladeligen tre av dem ändå och förklarar det med ett medföljande brev: kompletteringsleveransen blir minsann gratis. Tack så mycket, jag slipper betala för att ni är klantarsel.
  • Tilläggsleveransen, den tredje i ordningen, ska vara skickad. Jag kommer inte kunna ta emot den, om den mot förmodan anländer imorgon är det drygt tre veckor efter min beställning är lagd.
  • Slutar det där? Nej, det blir en fjärde leverans eftersom tre varor är restnoterade.

Varför är jag upprörd? För att:

  • Alla varor hade som mest “1-3 dagars leveranstid” när de beställdes.
  • Ingen vara kom fram på “1-3 dagar”.
  • CDON fakturerar mig för varor jag inte fått ännu.

Jag fattar att det är mycket kring jul, men anger du leveranstider som du inte kan hålla så är det lögn och förbannad båg. Ska du dessutom ha betalt av mig i förskott för att jag ska tro att du kan leverera – efter den här farsen – så är du så körd du bara kan bli.

Hade jag inte haft roligare saker att tänka på så hade jag blivit riktigt jobbig. Nu är istället måttet rågat. Jag handlar aldrig från CDON igen, och råder dig att undvika att göra detsamma. Plötsligt är skräckhistorierna jag hört mycket mer trovärdiga.

Undvik CDON. Deras agerande är under all kritik och jag hoppas innerligt att det här kommer tillbaka och biter dem i svansen. Konsumentkraft FTW!