Tag: Dawit Isaak • Fem chefredaktörer gör gemensam sak

  Det här värmer.

  Vill du också hjälpa Dawit Isaak?

  De olika tidningarna har kampanjsidor, vi visar #Dawit-tweets på dawit.se tillsammans med inhämtade länkar, och FreeDawit.com är förstås ett måste för mer information.


 • Todo-lista för dawit.se

  Först och främst, söker fortfarande källor till dawit.se, som alltså övervakar vad som skrivs och görs för fängslade Dawit Isaak.

  Vidare, det här står på min omedelbara (läs: så snart jag bara hinner) todo-lista för kampanjsajten.

  • Fler RSS-flöden ska in. Tipsa!
  • En resurssida med knappar och annat för fritt användande på bloggar och liknande, så att man kan visa sitt stöd snabbt och enkelt.
  • Lite tydligare information om projektet, och vad sidan faktiskt gör, kanske behövs.

  Har fler idéer förstås, men det är en fråga om tid. Vill du hjälpa till, eller har du bländade idéer för hur dawit.se kan bli ännu lite bättre, så hojta i kommentarerna, på Twitter (med hashtaggen #Dawit) eller direkt till mig.

  Hoppas och tror att dawit.se ska sprida sig framöver. Upprepar att den är 100% icke-kommersiell – dess enda syfte är att belysa Dawit Isaaks situation i Eritrea.


 • Journalistförbundet har lämnat 4006 namn

  Journalistförbundets namninsamling för fängslade Dawit Isaak blev 4006 namn lång, och har nu lämnats till Eritreas ambassad. De hänvisar nu till Expressens insamling. Se även dawit.se för mer.


 • Kampanjsida för Dawit Isaak lanserad: dawit.se

  dawit.seIdag öppnar dawit.se, en 100% icke-kommersiell kampanjsida för Dawit Isaak som sitter fängslad i Eritrea sedan 2001, utan rättegång. Sidan sammanställer tweets med hashtaggen #Dawit (är det grekiska för dig så läs här) samt uppdateringar från diverse sajter och tidningar som skriver om Dawit Isaak och har ett RSS-flöde jag kan läsa in samt skriva ut. Söker fortfarande efter sådana för övrigt.

  Stort tack till alla som tyckt till och kommit med glad tillrop under de senaste dagarna, det uppskattas verkligen. Ett extra stort sådant går dock till Sofia “Mymlan” Mirjamsdotter som inte bara var tidigt ute med att knuffa för projektet, utan också hjälpt till att få in bra källor samt varit ett bollplank på vägen.

  Det är min förhoppning att dawit.se ska vara en resurs dels för de som vill hålla sig a jour med vad som händer i frågan, men också som ett tidsdokument för hur och när Dawit Isaak omnämns i media. Ju mer information om vad som händer som finns ute, desto bättre.


 • Skriver du om Dawit Isaak? Hör av dig!

  Jag söker källor som skriver om Dawit Isaak, den svenske journalisten som sitter fängslad i Eritrea, utan rättegång. På Twitter pratar vi om Dawit med hashtagen #Dawit, men det finns mer än så (t.ex. namnlistan). Därför kommer dawit.se (registrerad av undertecknad, 100% icke-kommersiell så länge jag har den) att samla länkar till texter och annat om Dawit Isaak.

  Skriver du om Dawit Isaak? Hör av dig, i synnerhet om du har ett RSS-flöde som innehåller allt om Dawit (de flesta vettiga bloggplattformar kan plocka ut sådana från en kategori eller tagg – hör av dig om du är osäker så luskar jag ut det åt dig).

  Du når mig i kommentarerna här, eller på tdh at tdh.se.


 • Tidningshusen lämnar Mindpark

  MindparkJoakim Jardenberg, VD på Mindpark, ser tillbaka på ett 2008 som han anser vara lyckat. Jag är böjd att hålla med, säger jag lite småkaxigt så här på sidlinjen, men inte så mycket för vad Mindpark faktiskt har startat i projektväg – om än intressant – utan snarare utifrån idéerna som satts i rullning. För det ligger verkligen något i det här, från förändringsposten som avslöjar att tidningshusen bakom företaget lämnar bolaget:

  Sedan Mindpark startades för lite drygt 18 månader har mycket hänt. Vi visste nog alla att det var ett riskprojekt, men förutsättningarna har ändrats mer än vi förutsåg. Både inom gruppen och i omvärlden ser det helt annorlunda ut idag, och det har gjort att vi inte längre ser det fundament för gemensam framgång som vi byggde visionen på.

  Den spontana tanken är förstås att det är trist att tidningshusen tar det här steget, men den nästföljande frågan om varför det känns så är egentligen mer intressant. (more…)


 • Dawit Isaak på Twitter

  Twitter är otroligt. Sofia “Mymlan” Mirjamsdotter började med att belysa Jan Helins tweet om att tidningarna borde ta Dawit Isaak ett steg längre – tills nu har det varit Expressen som drivit på. Anette Novak föreslog Twitter, och Mymlan skrev en post på Same Same But Different.

  Spola fram ett par minuter och så har vi bestämt att det är hashtagen (läs mer här) #Dawit som gäller när det twittras om Dawit Isaak. Med andra ord: lägg till #Dawit när du twittrar om fängslade Dawit.

  Och glöm inte att medverka i namninsamlingen mot hans fängslande.


 • Stöd Dawit Isaak – skriv på namnlistan

  Den svenska journalisten Dawit Isaak har suttit fängslad i Eritrea i 2 725 dagar, utan rättegång. Det är förstås inte okej på något vis, och därför tycker jag att Free Dawit-kampanjen är en bra sak. Skriv under här nedan:

  Vill du ha det här på din blogg, och få en länk från Expressens kampanjsida på köpet? Läs mer här.