Tag: dawit.se


 • Fem chefredaktörer gör gemensam sak

  Det här värmer.

  Vill du också hjälpa Dawit Isaak?

  De olika tidningarna har kampanjsidor, vi visar #Dawit-tweets på dawit.se tillsammans med inhämtade länkar, och FreeDawit.com är förstås ett måste för mer information.


 • Todo-lista för dawit.se

  Först och främst, söker fortfarande källor till dawit.se, som alltså övervakar vad som skrivs och görs för fängslade Dawit Isaak.

  Vidare, det här står på min omedelbara (läs: så snart jag bara hinner) todo-lista för kampanjsajten.

  • Fler RSS-flöden ska in. Tipsa!
  • En resurssida med knappar och annat för fritt användande på bloggar och liknande, så att man kan visa sitt stöd snabbt och enkelt.
  • Lite tydligare information om projektet, och vad sidan faktiskt gör, kanske behövs.

  Har fler idéer förstås, men det är en fråga om tid. Vill du hjälpa till, eller har du bländade idéer för hur dawit.se kan bli ännu lite bättre, så hojta i kommentarerna, på Twitter (med hashtaggen #Dawit) eller direkt till mig.

  Hoppas och tror att dawit.se ska sprida sig framöver. Upprepar att den är 100% icke-kommersiell – dess enda syfte är att belysa Dawit Isaaks situation i Eritrea.


 • Journalistförbundet har lämnat 4006 namn

  Journalistförbundets namninsamling för fängslade Dawit Isaak blev 4006 namn lång, och har nu lämnats till Eritreas ambassad. De hänvisar nu till Expressens insamling. Se även dawit.se för mer.


 • Kampanjsida för Dawit Isaak lanserad: dawit.se

  dawit.seIdag öppnar dawit.se, en 100% icke-kommersiell kampanjsida för Dawit Isaak som sitter fängslad i Eritrea sedan 2001, utan rättegång. Sidan sammanställer tweets med hashtaggen #Dawit (är det grekiska för dig så läs här) samt uppdateringar från diverse sajter och tidningar som skriver om Dawit Isaak och har ett RSS-flöde jag kan läsa in samt skriva ut. Söker fortfarande efter sådana för övrigt.

  Stort tack till alla som tyckt till och kommit med glad tillrop under de senaste dagarna, det uppskattas verkligen. Ett extra stort sådant går dock till Sofia “Mymlan” Mirjamsdotter som inte bara var tidigt ute med att knuffa för projektet, utan också hjälpt till att få in bra källor samt varit ett bollplank på vägen.

  Det är min förhoppning att dawit.se ska vara en resurs dels för de som vill hålla sig a jour med vad som händer i frågan, men också som ett tidsdokument för hur och när Dawit Isaak omnämns i media. Ju mer information om vad som händer som finns ute, desto bättre.


 • Skriver du om Dawit Isaak? Hör av dig!

  Jag söker källor som skriver om Dawit Isaak, den svenske journalisten som sitter fängslad i Eritrea, utan rättegång. På Twitter pratar vi om Dawit med hashtagen #Dawit, men det finns mer än så (t.ex. namnlistan). Därför kommer dawit.se (registrerad av undertecknad, 100% icke-kommersiell så länge jag har den) att samla länkar till texter och annat om Dawit Isaak.

  Skriver du om Dawit Isaak? Hör av dig, i synnerhet om du har ett RSS-flöde som innehåller allt om Dawit (de flesta vettiga bloggplattformar kan plocka ut sådana från en kategori eller tagg – hör av dig om du är osäker så luskar jag ut det åt dig).

  Du når mig i kommentarerna här, eller på tdh at tdh.se.